Home Friesland Leeuwarden – Politie doet onderzoek naar conflict met gewonden op feest in Leeuwarden

Leeuwarden – Politie doet onderzoek naar conflict met gewonden op feest in Leeuwarden

De politie doet onderzoek naar een uit de hand gelopen conflict tijdens een feest in een zalencentrum aan het Kalverdijkje in Leeuwarden. Daarbij zijn meerdere personen gewond geraakt. De politie heeft inmiddels twee aanhoudingen verricht.

Slagwapens
De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 00:15 uur een melding dat er bij het zalencentrum een conflict was ge√ęscaleerd. Er was een feest gaande met tientallen bezoekers. Even na middernacht werd het feest verstoord door meerdere personen. Ze zouden slagwapens bij zich hebben gehad. Er vonden meerdere schermutselingen plaats binnen en buiten het complex. Zeker twee personen raakten daarbij dusdanig gewond, dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Op het terrein bij het complex zijn ook vernielingen gepleegd aan voertuigen.

Melding van steekincident
Volgens de eerste melding zou er mogelijk ook sprake zijn geweest van een steekincident. We kunnen dat op dit moment niet uitsluiten, maar vooralsnog zijn er geen signalen die wijzen op een daadwerkelijk steekincident. 

Twee aanhoudingen
In de omgeving van het complex werd een 23-jarige man uit Eerbeek aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het conflict. Uit het eerste onderzoek bleek dat een andere mogelijke verdachte zou zijn weggereden met een voertuig. De politie kwam dit voertuig rond 03:15 uur op het spoor op de A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen. Daar werd een 25-jarige man uit Deventer aangehouden. Beide verdachten zitten vast en ze worden gehoord over hun aandeel bij het conflict. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen gaan volgen.

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart naar het uit de hand gelopen conflict en de schermutselingen. Er is ter plaatse al gesproken met betrokkenen en getuigen. Er wordt gekeken of we camerabeelden kunnen veiligstellen. Nabij en in het zalencentrum is ook een sporenonderzoek opgestart.

Tips, beelden of andere informatie
Daarnaast kan het zijn dat er nog getuigen zijn, die we nog niet hebben kunnen spreken. Of dat er omwonenden zijn, die iets hebben gezien of gehoord van het conflict. Of dat de mogelijk camerabeelden hebben van bijvoorbeeld een deurbelcamera, waarop verdachte bewegingen te zien zijn. Heeft u tips, beelden of andere informatie die belangrijk kan zijn voor ons onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
 

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…