Home Friesland Leeuwarden – Agent meerdere keren geslagen in binnenstad Leeuwarden

Leeuwarden – Agent meerdere keren geslagen in binnenstad Leeuwarden

In de nacht van zaterdag op zondag is een agent mishandeld in de binnenstad van Leeuwarden. Op het Ruiterskwartier beginnen enkele omstanders zich met een staandehouding te bemoeien en even later slaat een vrouw een agent meerdere keren in het gezicht. De vrouw is aangehouden.

Omstreeks 1:20 uur bemoeien twee mannen zich met een staandehouding. Ze zijn verbaal erg aanwezig. De agenten vragen de mannen te vertrekken en te stoppen met het belemmeren van het werk van de agenten. De mannen weigeren weg te gaan en een agent krijgt een duw.  

Na de staandehouding, om de situatie niet verder te laten escaleren, gaan de agenten even verderop op een andere plek staan. Opnieuw komt één van de mannen op de agenten af. Hij gedraagt zich opnieuw erg provocerend richting de agenten. Dan bemoeit ook een vrouw zich met de situatie. Ze slaat de agent meerdere keren en schopt hem tegen zijn been. De 22-jarige vrouw uit Leeuwarden wordt aangehouden vanwege mishandeling van de politieagent. De 45-jarige man uit Leeuwarden die zich opnieuw provocerend gedraagt richting agenten en opnieuw weigert te vertrekken is aangehouden vanwege openbare dronkenschap.

Getuigen en camerabeelden gezocht

De agent had na de klappen in zijn gezicht flinke hoofdpijn. De politie doet onderzoek naar deze situatie en de betrokken agent heeft aangifte gedaan. Heeft u de mishandeling zien gebeuren of heeft u camerabeelden? Heeft u de mishandeling of wat daaraan voorafging bijvoorbeeld gefilmd met uw smartphone? Deel deze beelden met de politie. Dit kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via het online tipformulier.

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…