Home Friesland Leeuwarden – Onderzoek naar geweldsincident

Leeuwarden – Onderzoek naar geweldsincident

De politie onderzoekt een geweldsincident dat zondagavond rond half zeven plaats vond in het station aan de Stationsweg in Leeuwarden. Bij dit incident zijn twee personen betrokken, die beide gewond zijn geraakt.

In het onderzoek tot nu toe is vastgesteld dat de twee betrokken personen, een man van 22 uit Leeuwarden en een minderjarige jongen uit de gemeente Sûdwest Fryslân,  vermoedelijk met elkaar op het station hebben afgesproken en daarbij in gevecht zijn geraakt. De man is hierbij met een voorwerp op zijn hoofd geslagen waarna de jongen is gestoken.
De jongen is weggerend en in het water terecht gekomen. Dankzij een omstander die hem achterna is gesprongen kon hij samen met twee agenten uit het water worden gehaald. Beide betrokkenen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Leeuwarder werd na ontslag uit het ziekenhuis aangehouden. De jongen verblijft nog in het ziekenhuis. In het onderzoek zullen beide betrokkenen als verdachte worden verhoord. Hieruit zal duidelijk moeten worden wat de aanleiding is geweest van dit geweldsincident.

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Noa van der Veen

Noa is voor het laatst gezien op het beursplein te Leeuwarden. Ze draagt zwarte Nike schoe…