Home Friesland Leeuwarden – Rijksrecherche onderzoekt dood Leeuwarder arrestant

Leeuwarden – Rijksrecherche onderzoekt dood Leeuwarder arrestant

De Rijksrecherche onderzoekt de dood van een inwoner van Leeuwarden. De man werd zaterdagavond laat in zijn woning aangehouden. Hij verzette zich daarbij en raakte onwel. Agenten begonnen direct met reanimeren. Later bijgestaan door het personeel van de ambulancedienst en de traumahelikopter. Ondanks de inzet van vele hulpverleners overleed de Leeuwarder.

Bij de Meldkamer Noord-Nederland kwam zaterdagavond een melding binnen dat in een woning in de Leeuwarder wijk Techum een ruzie gaande was. Reden voor de meldkamer om twee agenten naar de betreffende woning te sturen. Beide agenten gingen met de aanwezigen, waaronder de bewoner, in gesprek. De bewoner werd uiteindelijk aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij raakte daarbij onwel en kwam ondanks de inzet van vele hulpverleners te overlijden. Zoals gebruikelijk doet de Rijksrecherche nader onderzoek. 

 

Voor media: de verdere woordvoering ligt bij het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland. 

 

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Emily Meyer

Laatst gezien in Leeuwarden. Emily maakt ook wel gebruik van de voornaam Amalia Tenger pos…