Home Friesland Leeuwarden – Man aangehouden voor verboden wapenbezit

Leeuwarden – Man aangehouden voor verboden wapenbezit

De politie heeft maandagavond in de binnenstad van Leeuwarden een 17-jarige inwoner van die stad aangehouden voor verboden wapenbezit. De man had een groot vleesmes bij zich. Eerder die avond was in de stad een straatroof gepleegd. Daarbij moest het slachtoffer onder bedreiging van een vleesmes onder andere zijn geld afstaan. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachte ook hiervoor verantwoordelijk is.

Een agent in privé tijd had de Leeuwarder met een mes zien lopen in de binnenstad. Hij waarschuwde daarop direct de Meldkamer Noord-Nederland. Meerdere agenten gingen naar de jongeman op zoek. Al zagen ze iemand lopen die aan het signalement voldeed. De jongeman werd aangesproken en vervolgens gefouilleerd. Daarbij kwam het vleesmes tevoorschijn. De 17-jarige werd daarop aangehouden en het mes in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Vandaag zal onder andere onderzoek worden gedaan om te kijken of de 17-jarige ook in aanmerking komt als verdachte voor de straatroof.

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Heerenveen – Politie zoekt fietsende getuige van ongeval in Heerenveen

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval woensdagochtend rond 11.30 uur op de L…