Home Friesland Forse straffen opgelegd in mensenhandel zaak Leeuwarden

Forse straffen opgelegd in mensenhandel zaak Leeuwarden

In deze mensenhandel zaak zijn forse straffen geëist door de officier van justitie en opgelegd door de rechter.

De 42-jarige man uit Leeuwarden is veroordeeld voor mensenhandel gedurende een lange periode en voor verkrachting. De rechtbank overwoog de noodzaak van behandeling maar gelet op de weigerachtige houding van de man, dat bleek onder meer uit rapportages en dossiers is er geen TBS opgelegd, maar een gevangenisstraf van 9 jaar.

De tweede verdachte een 41-jarige man uit Burgum is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor het medeplegen van verkrachting. Verder zijn de ingediende vorderingen door de slachtoffers voor het grootste deel toegewezen door de rechtbank.

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Heerenveen – Politie zoekt fietsende getuige van ongeval in Heerenveen

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval woensdagochtend rond 11.30 uur op de L…