Home Friesland Leeuwarden – Inbrekers aangehouden dankzij getuige

Leeuwarden – Inbrekers aangehouden dankzij getuige

De politie heeft zondagmorgen vroeg twee schoolinbrekers kunnen aanhouden met de hulp van een wakkere buurtbewoner. Deze hoorde rond zes uur breekgeluiden en stemmen vanuit de school aan de Kingmastate en belde direct 112.

Intussen hield hij de situatie in de gaten. Toen de inbrekers er vandoor gingen rende hij er achteraan en wist een van hen te overmeesteren en vast te houden tot de politie bij hem was. Daarbij kreeg hij de hulp van een tweede getuige die daar liep. Als burger heb je bij ontdekking op heterdaad net als de politie ook de bevoegdheid om een verdachte aan te houden.
Inmiddels waren meerdere politieauto’s bij de school aangekomen. Agenten zagen de tweede verdachte in de buurt lopen en konden hem na een achtervolging ook aanhouden. De verdachten die zijn aangehouden zijn naar het bureau gebracht voor verhoor. Het gaat om een 46-jarige man en een 17-jarige jongen, beide uit Leeuwarden. 

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Sneek – Vier aanhoudingen voor uitvoer van drugs

De politie heeft donderdagochtend in een onderzoek naar de uitvoer van verdovende middelen…