Home Friesland Leeuwarden – Aanhoudingen bij drugscontrole binnenstad

Leeuwarden – Aanhoudingen bij drugscontrole binnenstad

De politie heeft bij een drugscontrole zaterdagavond negen personen aangehouden vanwege bezit van of handel in verdovende middelen.

De actie vond plaats in de omgeving van de Kleine Kerkstraat, Oldehoofsterkerkhof en de Prinsentuin en was gericht op het binnenkomende publiek van het evenement Dancetour Zomerfestival. Bij de actie werd een drugshond ingezet die de verdachten ‘aanwees’. Bij de aangehouden verdachten met een zogenaamde gebruikershoeveelheid werd dit in beslag genomen. Twee verdachten bleken aanzienlijk meer bij zich te hebben, tientallen pillen, en zijn daarom ingesloten voor een nader onderzoek naar mogelijke handel in drugs. Een van de aangetroffen verdachten was pas 16 jaar. Hij is nadat hij zijn zakjes met weed had ingeleverd overgedragen aan zijn ouders. Ook de overige ‘bezitters’ van drugs zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Alle aangetroffen drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Sneek – Vier aanhoudingen voor uitvoer van drugs

De politie heeft donderdagochtend in een onderzoek naar de uitvoer van verdovende middelen…