Home Friesland Twee mannen aangehouden voor diefstal

Twee mannen aangehouden voor diefstal

De politie heeft zaterdag aan het einde van de ochtend een 18-jarige inwoner van Oude Pekela en een 27-jarige inwoner van Schalsum in Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Dit alles dankzij een alerte deelnemer van Burgernet. Getuigen hadden gezien dat drie mannen uit een winkel aan de Voorstreek een collectebus hadden gestolen. Op het Jacobijnerkerkhof probeerden de drie de bus open te breken. Reden voor de getuigen om via 1-1-2 de politie te waarschuwen. Samen met de deelnemers van Burgernet keken de agenten uit naar het trio. Een deelnemer van Burgernet had de mannen zien lopen op de Groeneweg en daar waren ze bij een instelling naar binnen gegaan. Agenten gingen naar het opgegeven adres en daar troffen ze twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het duo uit Schalsum en Oude Pekela werd aangehouden. De derde verdachte was niet meer aanwezig, maar zijn identiteit is wel bekend. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt.

Laad meer Friesland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Leeuwarden – Twee personen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagavond twee personen aangehouden na een vechtpartij op de Hooidoll…