Home Friesland Auto belandt in sloot

Auto belandt in sloot

Een 44-jarige man uit Sneek is maandagmiddag met zijn auto in de sloot beland. De man reed over de Waldwei in Leeuwarden. Bij wegwerkzaamheden gebruikte hij een afgezette rijstrook om ander verkeer in te halen. Als hij weer wil invoegen, raakt hij een vrachtwagen en verliest daarna de controle over zijn auto. Hij komt in de naastgelegen sloot tot stilstand. Een getuige ziet de man uitstappen en vervolgens in een andere auto stappen en weggaan. Op basis van de auto in de sloot, het signalement van de bestuurder en de gegevens van de auto waarin de man stapte, kon hij achterhaald worden. De man rook naar alcohol en verzette zich bij zijn aanhouding. Een blaastest resulteerde in een ‘F’, maar op het politiebureau weigerde hij alle medewerking aan een ademanalyse. Daarop is het rijbewijs ingevorderd.

Laad meer Friesland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Leeuwarden – Twee personen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagavond twee personen aangehouden na een vechtpartij op de Hooidoll…