Home Friesland Man doet valse aangifte van mishandeling

Man doet valse aangifte van mishandeling

Tegen een 20-jarige inwoner van Franeker heeft de politie proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte. Volgens de man was hij op zondag 10 maart op het station aan de A Maria van Schurmansingel in zijn woonplaats door drie mannen mishandeld. Hij deed dan ook aangifte bij de politie. Tevens liet hij twee familieleden een getuigenverklaring afleggen. Tijdens het onderzoek hielden agenten een 19-jarige inwoner van Franeker, een 24-jarige inwoner van Harlingen en een 26-jarige inwoner van Sneek aan. De drie mannen werden gehoord en de verklaringen van hen werden naast de verklaringen van 20-jarige man en zijn twee getuigen gelegd. Agenten kwamen er zo achter dat er een aantal hiaten in het verhaal zaten en dat er van een mishandeling absoluut geen sprake kon zijn. De Franeker werd daarmee geconfronteerd en hij bekende uiteindelijk dat hij een valse aangifte had gedaan. De man gaf aan dat hij het trio een loer wilde draaien. Zijn twee familieleden hadden eveneens een valse en een op elkaar afgestemde verklaring afgelegd. Tegen de 20-jarige Franeker werd proces-verbaal opgemaakt.

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Fryslân – Twee mannen aangehouden voor meerdere bedrijfsinbraken

De politie heeft op maandag 13 november twee mannen uit Leeuwarden aangehouden op verdenki…