Home Friesland Drachten Man aangehouden na diverse aanrijdingen

Man aangehouden na diverse aanrijdingen

Zaterdagmiddag is een 35-jarige automobilist uit Wijnjewoude aangehouden nadat hij diverse aanrijdingen had veroorzaakt in het centrum van Drachten. Kort daarvoor kreeg de politie verschillende meldingen binnen van getuigen die hadden gezien dat een automobilist tegen verscheidene auto’s was gereden en vervolgens was doorgereden. De 35-jarige man reed over de Zuidkade en reed meerdere keren tegen de achterbumper van zijn voorligger en duwde deze bestuurder als het ware in de richting van het kruisingsvlak met de Noorder-Zuiderdwarsvaart/De Raai. Op de kruising stond een andere automobilist te wachten. Deze werd vervolgens van achteren aangereden door het voertuig welke als eerste was aangereden door de 35-jarige man. Vervolgens botst men nog tegen een derde auto. De 35-jarige bestuurder gaat er vervolgens vandoor via de Zuiderdwarsvaart. Vervolgens rijdt de man wederom tegen een auto, die weer op zijn voorganger botst. Ook na deze aanrijdingen gaat de 35-jarige man er vandoor. Op de Splitting rijdt de man vervolgens tegen de auto van een 48-jarige man uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer. Hierop is de 48-jarige man uit de auto gestapt en met behulp van omstanders is de 35-jarige man uit de auto gehaald en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten. Het vermoeden is dat de man onder invloed van cannabis reed. Er is een bloedproef afgenomen.

Laad meer Drachten

Geef een reactie

Bekijk ook

Fryslân – Twee mannen aangehouden voor meerdere bedrijfsinbraken

De politie heeft op maandag 13 november twee mannen uit Leeuwarden aangehouden op verdenki…