Home Friesland Kinderraad van start

Kinderraad van start

Raadslid Serge Hollander (VVD) geeft les

Op donderdag 23 mei 2013 wordt voor de negende keer de Kinderraad in Leeuwarden georganiseerd. Zes basisscholen in de gemeente Leeuwarden presenteren tijdens de Kinderraad een voorstel in het Stadhuis. De voorbereidingen zijn al begonnen en de eerste lessen door raadsleden en studenten zijn deze week van start gegaan

Sinds 2005 is elk jaar het beste voorstel beloond door de gemeente Leeuwarden met een cheque van € 5000 euro en wordt daarmee echt uitgevoerd. Scholen die dit jaar meedoen zijn: Koningin Wilhelminaschool, Willem Alexanderschool, OBS Eesteroom, Prins Mauritsschool, Prins Constantijnschool en de Dr. Algraschool. De leerlingen uit groep zeven volgen een lesprogramma van negen lessen en leren op speelse wijze over politiek en democratie. Vervolgens bereiden de kinderen een voorstel voor en presenteren dat in de raadszaal aan de kinderburgemeester. Samen met burgemeester Ferd Crone is de kinderburgemeester de voorzitter van de Kinderraad. De leerlingen worden geholpen met hun voorstel door studenten van de NHL Hogeschool en door raadsleden.

Vorig jaar won de Prins Mauritsschool uit Leeuwarden met het voorstel ‘Sport en bewegen’. Dit jaar maakt kinderburgemeester Imke Sinnema het winnende voorstel bekend. Elk jaar wordt tijdens de Kinderraad een nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester gekozen. De kinderburgemeester bezoekt samen met burgemeester Ferd Crone verschillende evenementen zoals de Sinterklaasintocht. Ook gaan zij samen langs basisscholen om te vertellen over de Kinderraad.

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…