Home Friesland Politie zoekt getuigen achtervolging en opzettelijke aanrijdingen

Politie zoekt getuigen achtervolging en opzettelijke aanrijdingen

De politie is op zoek naar getuigen van een incident waarbij twee mannen meerdere malen een 23-jarige automobiliste opzettelijk hebben aangereden. Een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden reed donderdagmiddag rond 17.45 uur over de Bleeklaan in Leeuwarden. Vervolgens haalt zij op de Noordvliet een auto in. Zij kreeg vervolgens een boze bleek van deze bestuurster. De vrouw achter haar bleef haar lichten seinen naar de 23-jarige vrouw. De vrouw uit Leeuwarden stopte vervolgens bij het tankstation aan de Drachtsterweg. Daar parkeerde de boze vrouw haar auto schuin voor de vrouw uit Leeuwarden en werd meerdere malen uitgescholden en bedreigd. Een vrouwelijke passagier van de 23-jarige vrouw bemoeide zich het voorval waardoor een vechtpartij ontstond. Omstanders hebben beide partijen uit elkaar gehaald. Vervolgens hebben beide partijen hun weg vervolgd.

De volgende ochtend reed de 23-jarige vrouw rond 12.00 uur via de Spanjaardslaan de Leeuwerikstraat in. Daar werd zij door een rode auto van het merk Volkswagen ingehaald en afgesneden. In de auto zaten twee mannen. De mannen achtervolgden de 23-jarige vrouw en reden meerdere malen opzettelijk tegen de auto van de vrouw uit Leeuwarden. Nabij de Noorderbrug kwamen beide auto’s tot stilstand waarna de vrouw door de twee mannen werd bedreigd.

De politie is op zoek naar getuigen van beide incidenten. Mogelijk dat mensen de achtervolging en aanrijdingen hebben gezien of mogelijk iets kunnen vertellen over de twee mannen in de rode Volkwagen auto. De eerste man is 45-50 jaar oud, 1.75-1.80m lang, kort grijs haar en heeft een breed postuur. De man sprak Nederlands met een Fries accent. De tweede man is 20-27 jaar oud, 1.75-180m lang, donkerblond kort haar en heeft een gezet postuur. Ook hij sprak Nederlands met een Fries accent. Deze man had verschillende tatoeages op zijn arm.

 

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…