Home Friesland Drachten Joop Atsma voorzitter Fries Mediafonds

Joop Atsma voorzitter Fries Mediafonds

Oud-staatssecretaris Joop Atsma uit Surhuisterveen wordt voorzitter van de adviescommissie voor het Fries Mediafonds. Via het fonds wil de provincie vernieuwingen in de Friese media en onderzoeksjournalistiek stimuleren. Fryslân is de eerste provincie met een regionaal mediafonds.  De adviescommissie beoordeelt de aanvragen. Ook adviseert ze over verdeling van de €100.000 die jaarlijks beschikbaar is. In de commissie komen maximaal vijf leden. Verdere invulling hiervan gebeurt in overleg met de voorzitter.
 
Provinciale Staten hebben vandaag het geld voor het Fries Mediafonds beschikbaar gesteld. Over enkele weken zijn aanvragen in te dienen. De bedoeling is dat Gedeputeerde Staten op aangeven van de adviescommissie de eerste bedragen voor de zomer toekennen.   De heer Atsma is zelf ook werkzaam geweest als journalist. Hij was in de Tweede Kamer jarenlang woordvoerder media voor het CDA.

Laad meer Drachten

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…