Home Friesland Drachten GGD vaccineert 9 en 13-jarigen

GGD vaccineert 9 en 13-jarigen

In maart en april 2013 roept GGD Fryslân alle 9-jarige kinderen en 13-jarige meisjes in Fryslân op voor vaccinaties. Ze hebben allemaal een persoonlijke oproep ontvangen. De 9-jarigen krijgen een vaccinatie tegen difterie, tetanus, polio en bof, mazelen, rode hond, de DTP en BMR. Deze vaccinaties zijn een herhaling van de babyprikken. De 13-jarige meisjes krijgen de 1e en de 2e vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. De 3e vaccinatie is na de zomervakantie.  De vaccinaties zijn in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma.

Infecties kunnen ernstige gevolgen hebben. Daarom biedt het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) bescherming tegen twaalf infectieziekten. De kinderen worden per gemeente opgeroepen, uitwijken naar een andere datum en dus andere locatie is mogelijk. Hierover hoeft men niet te bellen met de GGD. GGD Fryslân vraagt een ieder wel om op de juiste tijd aanwezig te zijn. Meer informatie is te vinden op de website van de GGD.

 

Laad meer Drachten

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…