Home Friesland D66-vragen over watertechnologiebedrijf Capilix beantwoord

D66-vragen over watertechnologiebedrijf Capilix beantwoord

Een artikel in de Leeuwarder Courant van woensdag 30 januari 2013 meldt dat watertechnologiebedrijf Capilix vertrekt uit Leeuwarden naar Heerenveen. Het bedrijf wil uitbreiden maar vond geen geschikte locatie in Leeuwarden. De D66-fractie van Leeuwarden is bezorgd over het vertrek en daarmee het verlies van werkgelegenheid in Leeuwarden. De fractie vroeg het college van burgemeester en wethouders onder andere of zij Capilix heeft ondersteund bij het vinden van een geschikte locatie.

De D66-fractie stelde schriftelijke vragenaan het college. Zij wil weten of het college op de hoogte was van het aanstaande vertrek van Capilix uit Leeuwarden. Heeft de wethouder contact gehad met het bedrijf over hun uitbreidingsbehoefte en heeft de gemeente het bedrijf daarbij ondersteund met het vinden van een geschikte locatie?

Het college zegt in haar antwoord dat zij in gesprek was met het bedrijf Capilix over het vinden van een nieuwe locatie. De gemeente heeft in samenwerking met de makelaars diverse locaties aangeboden en die zijn ook bezichtigd. Uiteindelijk heeft Capilix voor Heerenveen gekozen. Die locatie bood de beste prijs/kwaliteit verhouding en logistieke condities. Het is belangrijk dat bedrijven die in Leeuwarden geen vervolghuisvesting kunnen vinden in Fryslân blijven voor de werkgelegenheid.

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…