Home Gelderland Achterhoek Dennis the Menace redder van de Graafschap? De Graafschap wint met 4-1 thuis van Almere

Dennis the Menace redder van de Graafschap? De Graafschap wint met 4-1 thuis van Almere


Gedeelde eerste plaats in de derde periode
Gezien de resultaten in de voorbije periode lijkt dit een slag in de ruimte, maar het kon wel eens het begin zijn van het herstel van een club die veraf staat van zijn plek die de club eigenlijk verdient. Laten we de ontslagen trainer Jan Vreman geen verwijten maken. Hij heeft in elk geval het begrip “boerenbruiloft” weer opnieuw tot leven gebracht. Toch misten we de flow , de vonk van de trainer op de spelers. En dat wist Dennis te Braak gisteren over te brengen op de spelers. Hij coachte iedere speler individueel, gaf heel specifieke aanwijzingen. Soms elementair, zoals “een pasje meer naar voren”, maar juist die kleine finesses brachten vaak veel betere oplossingen en spelers werden in staat gesteld om te spelen op een manier waarin hun eigen spel het beste uit de verf kwam. Zoals een al heel lang dolende Koolhof, die nu in de 12e minuut eerst zelf een schitterend doelpunt maakte en daarna ook nog eens heel nadrukkelijk aanwezig was bij de doelpunten van El Jebli in de 20e minuut en dat van Parzyszek in de 82e.
Spannend begin
De wedstrijd was de eerste 10 minuten duidelijk voor Almere. Een uitstekend keepende Bednarek voorkom tweemaal een vroege achterstand. Maar na de genoemde treffers van Koolhof en El Jebli kantelde de wedstrijd helemaal in het voordeel van de Graafschap. Voor rust kreeg de Graafschap grote kansen om op 4-0 te komen, maar die gingen net over of net naast.
Tweede helft
Met invaller Lars Nieuwpoort kreeg Almere aan het begin van de tweede helft heel even beetje grip op de wedstrijd en had zelf helemaal terug kunnen komen als ze de penalty benut hadden die ze gekregen hadden omdat Bart Straalman een speler van Almere binnen de zestien had neergehaald. De trap vanaf de elf-meterstip werd zwak ingeschoten door Soufyan Ahannach en uitstekend het doel uit geranseld door “oeh-ah” Bednarek.
De Graafschap kreeg weer grip op de wedstrijd en Parzyszek kon zijn 3-0 maken in de 82e minuut. Vlak voor tijd wist Rick ten Voorde nog heel slim te scoren (3-1), maar in blessuretijd maakte Mark Diemers het vakkundig af en scoorde de 4-1, een uitslag waarmee iedere superboer vol vertrouwen de jaarwisseling in kan gaan.
Vol vertrouwen
was ook de nieuwe trainer Henk de Jonge, die per 1 januari begint, maar nu al op de tribune zat. Geflankeerd door aan de ene kant de voorzitter en de andere kant technisch manager Peter Hofstede zag hij het team waarmee hij mee aan het werk moet een prima visitekaartje afgeven. Laat ze maar weer komen naar de Vijverberg. We zijn er klaar voor.

De Graafschap – Almere City FC: 4-1

Arbiter Laurens Gerrets | Toeschouwers: 8.364

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Dean Koolhof (12.), 2-0 Youssef El Jebli (20.), 3-0 Piotr Parzyszek (82.), 3-1 Rick ten Voorde (87.), 4-1 Mark Diemers (90+3.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; S. Nieuwpoort, Straalman, Linthorst, Driver; Smeets, Diemers, Koolhof, El Jebli (80. Van Overbeek); Parzyszek (87.) en Bannink (77. Cicek).

Opstelling Almere City FC: Kramer; Van Buuren, Ramsteijn, Mirani, Salasiwa; Rijsdijk, Arica, Overtoom (77. Waalkens); Ten Voorde, Mac-Donald (46. L. Nieuwpoort) en Ahannach (68. Van der Water).

Gele kaart(en) De Graafschap: Straalman (67.), Van den Hurk (90+2.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Geen grote incidenten bij landelijke Sinterklaasintocht

Zaterdag 16 november kwamen ongeveer 25.000 mensen naar de landelijke Sinterklaasintocht. …