Home Flevoland Almere Hennepkwekerijen ontdekt in Almere

Hennepkwekerijen ontdekt in Almere

De politie heeft woensdag twee hennepkwekerijen aangetroffen op de Oslostraat en de Jacques Brelweg in Almere. Rond 12.40 uur kreeg de politie van een getuige te horen dat er op de Brikweg meerdere zakken met afval werden gedumpt. De getuige informeerde de agenten ook over het kenteken van de auto. Bij onderzoek van de inhoud van de zakken bleek dat het ging om hennepafval. De politie stelde direct een onderzoek in bij de woning van de eigenaar van de auto. Met toestemming van de bewoner werd een onderzoek in de woning ingesteld. Op de zolderverdieping troffen de agenten een kweektent met 20 hennepstekken aan. De kwekerij werd geruimd en drie verdachten, inwoners van Almere in de leeftijd tussen 23 en 43 jaar, werden aangehouden en ingesloten.

Op dezelfde dag werd rond 10.35 uur ook een kwekerij aangetroffen op de Oslostraat. Bij deze woning waren de ramen dichtgeplakt met folie en vermoedde de agenten een hennepkwekerij. Dit bleek te kloppen want bij het onderzoek in de woning werden 80 planten aangetroffen. De 33-jarige bewoner werd aangehouden en ingesloten. De kwekerij werd ontmanteld en de planten vernietigd.

 

Laad meer Almere

Geef een reactie

Bekijk ook

Almere – Explosie leidt naar hennepkwekerijen

Aan de Markerkant raakte op 29 mei een deur van een bedrijfspand beschadigd door een explo…