Home Flevoland Almere Twee verdachten vast na wegrennen aanrijding

Twee verdachten vast na wegrennen aanrijding

Drie jongens, die op één bromscooter reden, zijn na een aanrijding met een auto op het Westeinde op zondag 10 maart, weggerend. De scooter, die als gestolen staat gesignaleerd, is achtergelaten en in beslag genomen. De schade aan de auto is aanzienlijk. Twee verdachten zijn later op de dag in een ziekenhuis aangehouden en zitten vast.

Rond 13.15 uur stond een vrouw in haar auto stil bij het Westeinde. Vanaf het Noordeinde reed een scooter met flinke snelheid met drie opzittenden. De bestuurder van de bromscooter reed, door nog onbekende oorzaak, tegen de rechterzijde van de auto aan. De bestuurder van de scooter vloog over de motorkap en kwam naast de auto op de weg terecht. Ook de twee andere opzittenden kwamen ten val. Direct na de aanrijding zette het drietal het op een lopen en lieten de scooter achter.

De gealarmeerde politie startte een onderzoek en heeft de achtergelaten scooter in beslag genomen. De scooter bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Aangehouden in het ziekenhuis

Enige tijd later stelden agenten een onderzoek in bij het ziekenhuis in Almere. Aldaar bleken twee jongens te zijn met letsel aan hun gezicht. Al snel bleek het verhaal van het tweetal niet te kloppen en werden ze geconfronteerd met enkele goederen die waren aangetroffen op de plaats van de aanrijding. Toen bleek dat dit spullen waren van het tweetal werden ze aangehouden voor verlaten plaats aanrijding en betrokkenheid bij mogelijk diefstal of heling van een scooter. De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Almere en een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De vrouw heeft aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval. De recherche van Almere Buiten doet nog onderzoek naar de derde verdachte.

Laad meer Almere

Geef een reactie

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…