Home Flevoland Motordief aangehouden na achtervolging

Motordief aangehouden na achtervolging

Zaterdagavond hielden agenten na een achtervolging een man aan op verdenking van diefstal van een motor. Rond 18.50 uur kreeg de politie de melding dat er een motor gestolen was vanaf de Middachten in Lelystad. Agenten gingen ter plaatse en zagen op de Oostranddreef een man op de motor rijden. De man kreeg een stopteken, maar hij negeerde dit.

Agenten zetten de achtervolging in. Op de Polderdreef kwam een andere politieauto de motorrijder tegemoet. De agenten blokkeerden met de auto de weg, om de motorrijder tot stoppen te dwingen. De motordief wist toch langs het politievoertuig te glippen. Opnieuw werd de achtervolging ingezet.

De motorrijder keerde snel om, waardoor hij de politieauto’s tegemoet reed. Hij remde hard om een aanrijding met de politieauto’s te voorkomen, maar raakte in de slip. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen de motorrijder en een politieauto.

De motorrijder kwam ten val en wilde wegrennen. Agenten konden dit voorkomen en hielden de 23-jarige man uit Alkmaar aan. Op het politiebureau is hij onderzocht door een arts. De man had geen ernstige verwondingen en is in verzekering gesteld.

Laad meer Flevoland

Geef een reactie

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…