Home Flevoland Een 13-jarige Drontenaar komt excuses aanbieden

Een 13-jarige Drontenaar komt excuses aanbieden

Een 13-jarige jongen uit Dronten heeft woensdag aan politiemensen van de regionale meldkamer Flevoland, zijn excuses aangeboden. Dit gebeurde naar aanleiding van tientallen valse 112 meldingen en het uitschelden van politiepersoneel.

De wijkagent kreeg via de meldkamer het verzoek om onderzoek te doen naar tientallen valse 112 meldingen in een korte periode. De melder bleek duidelijk een kind die verschillende valse meldingen deed variërend van ernstige aanrijdingen, zedenzaken en geweldsincidenten. Ook schold de knaap het politiepersoneel uit als hij ze aan de 112-lijn kreeg. Al snel kwam de 13-jarige Drontenaar in beeld. Hij werd woensdag, door de wijkagent, van school opgehaald en geconfronteerd met zijn misdragingen. De school van de jongen nam ook een duidelijke positie in en legde de jongen, omdat diverse meldingen in schooltijd waren gepleegd, strafwerk op. Woensdagmiddag bood de jongen ten overstaan van het personeel van de meldkamer zijn excuses aan. Hij betuigde spijt en zag met eigen ogen wat zijn nep-meldingen teweeg hadden gebracht en hoeveel inzet ermee gemoeid was. Nadat de knaap streng was toegesproken haalde zijn vader hem van het politiebureau in Lelystad op.

De jongen krijgt geen bekeuring voor zijn misdragingen tenzij hij opnieuw in de fout gaat.

Laad meer Flevoland

Geef een reactie

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…