Home Drenthe Meppel Met de neus op de feiten

Met de neus op de feiten

Hoewel de meeste bewoners van de wijk Koedijkslanden de boel qua inbraakpreventie goed voor elkaar hebben, waren er woensdagavond toch nog genoeg die hun voordeel kunnen doen met tips en adviezen die ze tijdens een preventieactie kregen.

De inbraakpreventieactie woensdagmiddag en avond in de wijk Koekijkslanden is nuttig en waardevol geweest. Menig bewoner die dacht dat alles goed voor elkaar was, kon gewezen worden op zaken die beter kunnen en de kans op een inbraak of insluiping verkleinen. Deels ligt dit op het gebied van gedrag of gewoonte en voor een deel op het gebied van (kleine) aanpassingen aan ramen en deuren. De meeste bewoners hebben echter de boel goed voor elkaar.

Mensen van politie, gemeente en woningstichting trokken tussen 14.30 en 18.30 uur de wijk in en keken rond ‘met de ogen van een inbreker’. Elke woning is bezocht. Bewoners die thuis waren zijn direct gewezen op eventuele verbeterpunten. Daar waar niemand thuis was zijn ‘witte voetjes’ met de tekst ‘dit had de schoenafdruk van een inbreker kunnen zijn’ neergelegd. Dit gebeurde bij plekken waar men bij de woning, garage of schuur naar binnen kan en waar verbetering mogelijk is. In totaal is dit bij 75 woningen, 115 schuurtjes en garageboxen en 13 auto’s gedaan. In de meeste gevallen ging het om zaken die eenvoudig zijn te verbeteren. Bij elke woning is een folder met preventietips achtergelaten.

De reacties van de bewoners waren erg positief. Veel mensen hadden niet verwacht dat ongenode gasten zo gemakkelijk binnen konden komen. Mensen waarmee contact is gelegd gaven aan de adviezen ter harte te nemen en hun bezit beter te beveiligen. De politie verwacht dat na deze actie de mogelijkheden voor criminelen om in de Koedijkslanden eenvoudig hun slag te slaan een stuk minder zijn geworden.

Laad meer Meppel

Geef een reactie

Bekijk ook

Opnieuw Amerikaans vuilbroed bij bijen in Drenthe vastgesteld

In Exloo (provincie Drenthe) is opnieuw Amerikaans vuilbroed vastgesteld in het 3-kilomete…