Home Drenthe Emmen Burgernet breidt uit met e-mailberichtgeving

Burgernet breidt uit met e-mailberichtgeving

Binnenkort kunnen burgernetdeelnemers in de gemeenten Coevorden, Heerenveen en Stadskanaal desgewenst een e-mailbericht ontvangen nadat er bijvoorbeeld een woninginbraak in hun buurt is gepleegd. Hiermee willen de gemeenten en de politie mensen actief betrekken in de aanpak én het voorkomen van criminaliteit.

De inzet van Burgernet wordt uitgebreid met e-mailberichten. Op dit moment ontvangen deelnemers burgernetacties op hun telefoon via een spraak- of sms-bericht. Binnenkort kunnen burgernetdeelnemers op verzoek ook informatie over incidenten in de wijk per e-mail ontvangen. Denk hierbij aan een woninginbraak die in de buurt heeft plaatsgevonden. In een dergelijke e-mail staat informatie over de woninginbraak zoals: datum, het tijdstip, de locatie (zonder huisnummer) en de manier waarop de inbrekers te werk zijn gegaan. Burgernetdeelnemers in de gemeenten Coevorden, Heerenveen en Stadskanaal hebben inmiddels bericht gehad over de uitbreiding van Burgernet en kunnen zelf aangeven of zij de e-mailberichten willen ontvangen.

De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken hierbij graag samen met de burger. Met deze uitbreiding verwachten de gemeente en de politie meer informatie te ontvangen om inbraken op te lossen en te voorkomen. Ook hopen zij dat burgernetdeelnemers bij verdachte situaties direct de politie bellen. De e-mail is tegelijkertijd een waarschuwing dat er inbrekers in de buurt actief zijn geweest.

De inzet van Burgernet bij woninginbraken is onderdeel van de aanpak om criminaliteit in de woonomgeving terug te dringen. Eerder werden met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan in o.a. de gemeenten Den Haag en Wageningen.

Laad meer Emmen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Nieuw-Dordrecht – Politie zoekt vier verdachten na plofkraak in Nieuw-Dordrecht

De politie is op zoek naar minstens vier verdachten van een plofkraak aan de Rietdekkersho…