Home Drenthe Emmen Aanhouding na verlaten plaats ongeval in Ter Apel

Aanhouding na verlaten plaats ongeval in Ter Apel

Een 58-jarige man uit ter Apel werd maandag aan het eind van de middag aangehouden in de Westerstraat in zijn woonplaats. Hij wordt verdacht van het verlaten van de plek waar hij een aanrijding heeft gehad. De politie kreeg maandagmiddag de melding dat er een auto tegen een boom aan was gereden op het Hooiland, eveneens in ter Apel. Getuigen konden vertellen dat de twee inzittenden met een krat bier in de hand waren weggelopen. Kort daarna troffen agenten in de Westerstraat de vermoedelijke bestuurder van de auto. Ook met zijn vermoedelijke bijrijder werd gesproken. Deze was echter dusdanig onder invloed dat de politie op een later tijdstip met hem praat. De 58-jarige verdachte rook naar drank. Hij wilde echter niet meewerken aan een blaastest. Ook wilde hij niet dat er bloed bij hem werd afgenomen. Wanneer een verdachte weigert mee te werken aan een blaastest of bloedproef wordt dat gezien als een misdrijf. Een weigering staat bij de rechter gelijk aan de hoeveelheid drank die de hoogste veroordeling oplevert. De politie maakt proces-verbaal op.

Laad meer Emmen

Geef een reactie

Bekijk ook

Emmen – Twee aanhoudingen witwasonderzoek Emmen: auto’s, designerkleding en contant geld in beslag genomen

Bij politieacties aan de Flintstraat en het Meerveld in Emmen zijn maandag 22 januari twee…