Home Drenthe Assen OM eist in hoger beroep 5 jaar cel tegen brein achter woningovervallen Assen en Hijken

OM eist in hoger beroep 5 jaar cel tegen brein achter woningovervallen Assen en Hijken

Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep 5 jaar cel geëist tegen een 21-jarige verdachte uit Groningen voor haar betrokkenheid bij twee woningovervallen in Assen en Hijken, een woninginbraak in Assen en het stelen van geld van de rekening van haar overleden opa.

Volgens het OM is de vrouw het brein achter de twee gewelddadige overvallen in 2010. De verdachte had gehoord dat in één van de twee woningen een koffer met geld zou liggen. Ze schakelden een aantal mannen in om de overvallen uit te voeren. “Verdachte initieerde beide woningovervallen en liet de anderen – in mijn visie – het vuile werk opknappen,’ aldus de advocaat-generaal op de zitting.

Woningoverval Hijken 2010

Op 26 oktober 2010 vond een gewapende overval plaats op de woning in Hijken. Tijdens de overval waren een vrouw en haar 11-jarige zoon thuis. De overvallers deden zich voor als leden van een arrestatieteam van de politie en drongen het huis binnen. De overvallers boeiden de twee slachtoffers en maakten €3.000 buit.

Woningoverval Assen 2011

In december 2010 werd een inbraak op een woning in Assen gepleegd. De bewoner was op het moment van de inbraak niet thuis. Er werden sieraden en een groot geldbedrag buit gemaakt.

Een paar maanden later, op 31 mei 2011, werd de bewoner van de woning nogmaals beroofd. Het vrouwelijke slachtoffer was nu wel thuis en werd geschopt, geslagen, aangerand en bedreigd met een mes. Daarna werd ze gekneveld en opgesloten in een kast. De overvallers ontvreemden diverse goederen en pinden geld van haar bankrekening. Uiteindelijk is de koffer met geld nooit gevonden.

Rechtbank

De rechtbank in Assen veroordeelde eerder een groot aantal verdachten voor hun betrokkenheid bij de overvallen. De 21-jarige vrouw kreeg een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk door de rechtbank opgelegd. De verdachte stelde hoger beroep in.

Laad meer Assen

Geef een reactie

Bekijk ook

Assen – [UPDATE] Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar schietincident Noordersingel in Assen

De politie heeft op woensdagochtend 12 oktober een 16-jarige man aangehouden in het onderz…