Home Gelderland Achterhoek De Graafschap wint kelderkraker, maar is het genoeg ……?

De Graafschap wint kelderkraker, maar is het genoeg ……?

Aan het begin van de competitie werd gedacht, dat deze wedstrijd wel eens de beslissing zou kunnen geven, wie er rechtstreeks zou degraderen; ofwel de Graafschap, ofwel Emmen. Emmen, dat de laatste wedstrijden belangrijke punten wist te pakken en vrijwel zeker lijkt van rechtstreekse handhaving en de Graafschap, dat de laatste wedstrijden onnodig punten had laten liggen en daarmee voorlaatste stond. Het niveau van deze wedstrijd voldeed wel aan die verwachting en ook de bijbehorende spanning. (Overigens speelde het top-scheidsrechtersteam Kuipers wel een perfecte wedstrijd)

De eerste helft begon met een licht veldoverwicht voor de Superboeren, dat startte zonder Benschop en Burgzorg. Daar voor in de plaats speelde de aanvalsleiders van vorig seizoen; Serrarens en van Mieghem. Echter na 11 minuten was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Emmen; een afgemeten voorzet van ex-Graafschapper en Doetinchemmer Caner Cavland en een Slagveer die beheerst naast kopte. Amper een minuut later een terugspeelbal op Scherpen, die op zijn beurt tegen een Graafschapper aanschiet, de bal belandt bij Serrarens en hangen; 1-0 ! Ta-tadada-tadada-tadada (parade de Tetras). Daarna werd het ‘het grote Emmen-offensief’. De Superboeren modderde en ploeterde en Emmen creëerde de kansen; met name een andere ex-Graafschapper, Michael de Leeuw en Glenn Bijl faalden. Ruststand dus 1-0.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft eindigde; Emmen aanvallen en de Graafschap zwoegen. Wisselspelers Burgzorg en Benschop ten spijt, tot echt gevaar kwam het voor de Superboeren niet. Inmiddels had ex-Graafschapper Anco Jansen geblesseerd het veld verlaten en was een andere ex-Graafschapper Alexander Banning binnen de lijnen gekomen. Door het matige spel van de Doetinchemmers kon keeper Bertrams uitblinken, door 2x één op één als winnaar uit de bus te komen. Vele spelers van Emmen misten de scherpte waaronder Bijl, Arias, Braken en Kuipers. De laatste twee genoemde in de 90e minuut. Eindstand 1-0, onverdiend voor de Blauw-Witten, maar o-zo belangrijk. Als Feyenoord morgen doet, wat het hoort te doen; winnen van NAC, dan kan de Graafschap niet meer rechtstreeks degraderen.

Tijdens de persconferentie was trainer Dick Lukkien cynisch over de uitslag, maar tevreden over het creëren van de kansen. De tijdens de wedstrijd zeer gespannen en opgefokte Henk de Jong, was alleen maar blij met de 3 punten en dat is logisch. Nu nog ff winnen van Vites en dan kunnen we zelfs nog de nacompetitie ontlopen☺.

DE GRAAFSCHAP – FC EMMEN: 1-0

Arbiter Björn Kuipers | Toeschouwers: 12.511

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Fabian Serrarens (12.)

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman©, S. Nieuwpoort (29. L. Nieuwpoort), Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh (78. Benschop), Serrarens en Van Mieghem (62. Burgzorg).

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Bijl, Kuipers, Bakker, Cavlan; Chacon, Ben Moussa (69. Braken); Slagveer (76. Bannink), De Leeuw, Jansen ©(65. Niemeijer); Arias.

Gele kaart(en) De Graafschap: L. Nieuwpoort (76.) El Jebli (83.)

Gele kaart(en) FC Emmen: Ben Moussa (2.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Man verdacht van serie vernielingen aan bestelauto

De politie is op zoek naar de man die vermoedelijk meerdere keren een witte bestelauto ver…