Home Drenthe Emmen – Man aangehouden voor dreiging met explosief in trein Emmen – Zwolle

Emmen – Man aangehouden voor dreiging met explosief in trein Emmen – Zwolle

Vanochtend is een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor de dreiging met explosief in de trein van Emmen naar Zwolle van afgelopen zondag. Een medepassagier deed toen melding van deze dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet en twee mannen werden aangehouden. Zij bleken niets met de dreiging te maken te hebben. De jonge man uit Emmen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord.

Door de recherche is onderzoek gedaan naar de melding. Uit het onderzoek bleek dat een andere man verantwoordelijk was voor de mogelijke dreiging. Deze man zat zondag niet meer in de trein die in Zwolle werd stilgezet.

Na zijn aanhouding is de verdachte vanochtend overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord over deze zaak. Uit het verhoor, maar ook uit het onderzoek dat deze hele week is gedaan, is gebleken dat het om een persoon met mogelijk verward gedrag gaat. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst en de man is hulpverlening aangeboden.

2019009187 MB

Laad meer Drenthe
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

De Krim – Woningoverval op 82-jarige vrouw in De Krim nogmaals in Opsporing Verzocht

Op maandag 10 december 2018 rond 19.30 uur werd een 82-jarige vrouw met geweld overvallen …