Home Gelderland Achterhoek De Graafschap wint weer op de Vijverberg (3-0 tegen Emmen)

De Graafschap wint weer op de Vijverberg (3-0 tegen Emmen)

tegel
Teleurstelling
Na de wedstrijd die overigens wederom een boerenbruiloft was, stonden twee meisjes teleurgesteld bij de spelerstunnel. Elke keer staan zij daar weer om de bloemen te mogen overhandigen en, wat nog belangrijker is, de man of the match te mogen zoenen. En iedere keer weer gaat het van: “Ik hoop dat het Dean is”, of “Alexander zoent zo lekker”! En wat klonk er nu uit de speakers van het stadion? “Dames en heren, tot Now on Line Man of the Match is vandaag gekozen…… Uzelf!!! Het publiek is vandaag Man of the Match”. Een schitterend initiatief van de Graafschap, maar o, wat keken de meisjes beteuterd.
Het publiek werd later ook nog eens door trainer Jan Vreman bedankt. “Ze hebben ons er doorheen gesleept, prachtig, waar vind je nog zoiets? Dat kan toch alleen maar op de Vijverberg?”
Toen ik gisteren thuiskwam, zette ik de TV aan en kwam midden in de reportage van de wedstrijd Fortuna-Cambuur terecht. Dat zou een topper moeten zijn, maar o, wat een leeg stadion, wat een hol geluid en totaal geen sfeer!
Dan had ik een betere wedstrijd gezien met strijd, sfeer, ambiance en bijna acht en een half duizend bezoekers.
dran
De wedstrijd
Er werd voorafgaande aan de wedstrijd in de media volop gespeculeerd over wie er nu zou gaan spelen: Keurentjes of Cicek, Bannink of Kaak. Het werden uiteindelijk Cicek en Bannink en vanaf de aftrap bleek dat de juiste keus. Wat een genot om naar deze bevlogen spelers te kijken.
Ondanks het prima spel kwam het in eerste instantie niet tot doelpunten. Tot in de 19e minuut. Trainer Dick Lukkien van Emmen sprak na afloop zijn verbazing uit hoe de langste man van de Graafschap met acht verdedigers om zich heen toch de bal kon inknikken, maar het was een feit: 1-0!
In diezelfde minuut zagen we Koolhof met een snoeihard schot de Emmense doelman voluit laten strekken om de bal er uit te ranselen en nog geen minuut later was het Nieuwpoort die het uiterste van de keeper vroeg met een snoeihard schot. Het publiek stond nog steeds op de banken en kon weer even gaan zitten.
Het duurde tot de 33e minuut tot de billen weer even geknepen moesten worden. Koolhof had een speler van Emmen onreglementair naar de grasmat geholpen en Emmen kreeg een vrije trap net buiten de 16. Maar de trap ging hoog over en de billen konden weer uit elkaar.
De tweede helft
Het eerste kwartier verliep vrij rustig. De Graafschap had Emmen in de tang maar scoorde niet.
Tot de 60e minuut. Toen deed Anthony van der Hurk dat waarvoor hij naar de Graafschap is gehaald. Met een verwoestend afstandsschot liet hij keeper Sietsma kansloos en stond het scorebord op 2-0.
Vier minuten later liet Alexander Bannink zien dat hij terecht in de basis stond. Een schot van hem werd gepareerd door de keeper, maar hijzelf was er als eerste als de kippen bij om de afgeketste bal alsnog in te tikken. 3-0
Kortom het was weer feest op de Vijverberg en omdat de concurrenten punten verspilden, is de spanning weer volop terug.

Een tevreden Graafschaptrainer Jan Vreman
Een tevreden Graafschaptrainer Jan Vreman
De Graafschap – FC Emmen 3-0

Arbiter Joey Kooij | Toeschouwers: 8.324

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Piotr Parzyszek (19.), 2-0 Anthony van den Hurk (60.), 3-0 Alexander Bannink (64.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek, Will (73. Pedro), Lammers, Nieuwpoort, Cicek; Bannink, Diemers, Koolhof (78. Van Overbeek), Driver; Van den Hurk (64. Smeets) en Parzyszek.

Opstelling FC Emmen: Sietsma; Klok, Lima (29. Mannes), Siekman, Fleuren; Türk (70. Bos), Rozema, Olijve (46. Loen); Kallon, Krohne en Peters.

Gele kaart(en) De Graafschap: Cicek (34.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas

De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangeh…