Home Drenthe Assen TT Assen: veilig feest

TT Assen: veilig feest

Assen vormt de komende dagen het decor van de TT-festiviteiten. Het motorevenement trekt naar verwachting zo’n 100.000 mensen naar de Drentse hoofdstad. De politie gaat ervan uit dat ook dit jaar de TT een veilig en mooi feest wordt en treft de nodige voorbereidingen.

Om de verkeerstroom van en naar het circuit in goede banen te leiden, vinden er vanaf donderdag op verschillende plaatsen in het land controles plaats. De controles lopen uiteen van alcoholcontroles bij de veerboten in Hoek van Holland en IJmuiden tot toezicht op de wegen van en naar Assen, al dan niet over de Afsluitdijk.

Voor de politie in het Noorden ligt het zwaartepunt van de inzet op de TT-Nacht, traditioneel de nacht voorafgaand aan de TT-races, die even traditioneel op de laatste zaterdag van de maand juni worden verreden. Tijdens de Nacht zijn er in het centrum van de stad verschillende activiteiten en optredens van allerlei artiesten.

De politie houdt ook een oogje in het zeil als het gaat om de veiligheid van de toeschouwers langs de autosnelweg. In het verleden hielden voetgangers zich wel eens op de vluchtstrook op en trof de politie zelfs barbecuefeestjes aan vlak naast de snelweg. Dit gaat ten koste van de verkeersveiligheid en de feestvreugde die dit spektakel verdient.

De TT-festiviteiten zijn de afgelopen jaren nagenoeg probleemloos verlopen. Wel werden vorig jaar zo’n twintig motorfietsen van TT-bezoekers gestolen. Dat gebeurde vooral bij hotels in de drie noordelijke provincies. De politie probeert dit jaar met extra toezicht en preventie zoveel mogelijk de diefstallen te voorkomen. Hoteleigenaren zijn door de politie gevraagd hun gasten te adviseren om hun tweewielers zo goed mogelijk op slot te zetten.

Na afloop van de races is de politie ook paraat, zowel met opvallende als onopvallende (video)surveillances. Doel van deze aanwezigheid is een veilige aftocht garanderen voor alle verkeersdeelnemers. Ook hier zullen alcoholcontroles niet ontbreken. In het verleden is gebleken dat ‘restalcohol’  een aantal TT-gangers, die pas op zondag naar huis gingen, heeft opgebroken.

Laad meer Assen

Geef een reactie

Bekijk ook

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand g…