Home Drenthe Assen Onderzoek naar woningoverval opgelost

Onderzoek naar woningoverval opgelost

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een woningoverval welke gepleegd is in de nacht van zondag op maandag 17 december jl. in Assen. Die nacht werd een 82-jarige vrouw in een woning aan de Groningerdwarsstraat in Assen overvallen. Rond 00.30 uur kwam de vrouw thuis. Zij opende de toegangsdeur tot de algemene hal van het complex waarna zij door wilde lopen naar de trap. Plots werd er op de toegangsdeur geklopt. De vrouw deed open en een onbekende donkere man gaf aan graag naar de tweede verdieping te willen. Zij liet hem binnen. Vervolgens liepen ze samen naar de tweede verdieping. Toen de vrouw haar woning wilde binnen gaan kwam de man achter haar staan en duwde haar de woning in. Daar ontstond een kleine worsteling. Na enkele minuten vertrok de man. Hij nam onder andere wat geld en een aantal persoonlijke spullen mee. De politie is die nacht direct een onderzoek gestart.

Dit onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van een 45-jarige man uit Hoogeveen. De man zat al vast voor een overval op een supermarkt in Assen op 14 december jl. Met behulp van DNA kon de man ook als verdachte worden aangemerkt in dit onderzoek.

Laad meer Assen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Nieuw-Dordrecht – Politie zoekt vier verdachten na plofkraak in Nieuw-Dordrecht

De politie is op zoek naar minstens vier verdachten van een plofkraak aan de Rietdekkersho…