Home Drenthe Floor Heyse uit Sleen wint provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd

Floor Heyse uit Sleen wint provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd

Floor Heyse van CBS De Fontein uit Sleen heeft op 17 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Floor las een fragment voor uit het boek Floor is smoor van Marjon Hoffman. Op woensdag 29 mei aanstaande zal Floor de provincie Drenthe vertegenwoordigen tijdens de twintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2013’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2013 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Floor het moeten opnemen tegen maar liefst 172 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart – en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Biblionet Drenthe. In heel Nederland hebben 3.566 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

Laad meer Drenthe

Geef een antwoord

Bekijk ook

Nieuw-Dordrecht – Politie zoekt vier verdachten na plofkraak in Nieuw-Dordrecht

De politie is op zoek naar minstens vier verdachten van een plofkraak aan de Rietdekkersho…