Home Drenthe GRIP-1 na brand winkels Hoogeveen

GRIP-1 na brand winkels Hoogeveen

Foto (c) Raymond van Hoorn

Maandagmorgen rond kwart voor acht is brand uitgebroken in een schuur aan het Bilderdijkplein in Hoogeveen. Deze schuur staat aan de achterzijde van een winkelpand aan de Hoofdstraat. De brand sloeg snel over naar beide winkelpanden. Omdat er groot gevaar dreigde voor een snelle uitbreiding van de brand is GRIP-1 afgekondigd. Boven de winkelpanden, in gebruik bij een drogist en een telecomwinkel, bevonden zich enkele woonappartementen. Daar was 1 bewoner aanwezig, die is gewaarschuwd. Deze heeft tijdig het pand verlaten en er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer heeft veel mensen en materieel ingezet om de brand te bestrijden en de naastgelegen panden te beschermen. Dat lukte en om 10.30 kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Uit metingen blijkt dat er geen schadelijke stoffen verspreid zijn.

Burgemeester Karel Loohuis heeft in de Hoofdstraat gesproken met getroffen bewoners. Loohuis: “Ik ben blij dat iedereen op tijd de panden kon verlaten. Dat is het belangrijkst. Er is wel veel schade. Het is heel jammer dat monumentale panden zo zwaar beschadigd zijn.”

Laad meer Drenthe

Geef een reactie

Bekijk ook

Emmen – Twee personen gewond na conflict Wilhelmsweg

Maandagavond 27 november kreeg de politie melding van een conflict aan de Wilhelmsweg in E…