Home Bijlage Met een biertje in de hand mee zingen met de Vliegende Vrienden in Zwolle

Met een biertje in de hand mee zingen met de Vliegende Vrienden in Zwolle

De Vrienden van Amstel LIVE en The Flying Dutch besloten dit jaar eenmalig hun krachten te bundelen voor een uniek evenement: De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE. Op drie verschillende plekken in Nederland (Zwolle, Eindhoven en Amsterdam) vonden dezelfde optredens plaats en werden de artiesten per helicopter van de ene plek naar de andere gevlogen.

De organisatie zat erg goed in elkaar en was er weinig tijd tussen de optredens, en dat met maar één podium. Dit werd opgelost door na elke live act een DJ op het voorpodium te zetten wat de volgende band de tijd gaf om om te bouwen. Zo was er altijd wel een act te zien en te beluisteren. Erg leuk bedacht.

Ondanks dat alle artiesten van de ene naar de andere plek moesten begon elk optreden op tijd. En was er weinig te merken van vermoeidheid na deze lange dag voor hun. Alleen Spike van Di-rect was zijn stem bijna kwijt, Zwolle was voor hun het laatste optreden. Verder verliep alles bijna helemaal vlekkeloos. Goed, Pascal Jacobsen van BLØF was even zijn tekst kwijt en Chef’Special kon het nummer ‘Because I Love You’ niet spelen door technische problemen. Maar alles werd meteen opgelost, Pascal kreeg zelfs groot applause toen hij zijn tekst niet meer wist. “O, dus dit moet je doen om applaus te krijgen. Je moet het gewoon verkloten.”, lachte Pascal.

En zo kwam in sneltrein vaart de volgende acts voorbij in Zwolle: het begon allemaal met Kraantje Pappie samen met Maan en Diggy Dex. Gevolgd door een geweldig optreden van Nick & Simon samen met Xander De Buisonjé en Andre Hazes. Deze vier mannen hadden duidelijk veel plezier met elkaar en dat sloeg meteen over naar het publiek.

DJs Lucas & Steve draaiden terwijl de volgende act werd klaar gezet: Guus Meeuwis en Rowwen Heze, weer zo’n geweldige combinatie. Lil Kleine stond daarna op het voorpodium gevolgd door Blof samen met Chef’Special en voor één nummer met Blof kwam ook Ronnie Flex nog even langs.

De combinatie BLØF met Chef’Special was vooral erg leuk met een prachtige versie van het nummer ‘Harder Dan Ik Hebben Kan’. Fedde Le Grand zette daarna het veld op z’n kop vanaf het voorpodium. Vanvelzen en Jeroen van Koningsbrugge zorgden voor de komische noot en werden later vergezeld door Marco Borsato. Borsato speelde veel nummers en het hele veld ging volledig uit zijn dak. Vele mensen waren voor Borsato gekomen en het was een geweldig feest. De avond werd afgesloten door Di-rect samen met Jacqueline Govaert en, de uit Zwolle zelf komende, Typhoon.

De hele dag zag je niks anders dan blije gezichten in het publiek en we hebben dan ook geen slecht woord gehoord over dit festival. Top georganiseerd en de line-up was om van te smullen. Wellicht dat volgend jaar toch nagedacht moet worden om een tweede editie te organiseren…

Foto’s (c) Filip Heidinga

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Dodelijk ongeval

Gisteravond rond 21.30 uur is een auto in het water beland aan de Nieuwendijk in Zwolle. B…