Home Bijlage We Love The 90s Festival uitermate geslaagd

We Love The 90s Festival uitermate geslaagd

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer tijd voor het grootste outdoor 90s feest: We Love The 90s in Nijmegen. En had de organisatie ’s morgens nog blij op hun Facebook pagina gezet: alleen om 4 uur een bui, de rest van de dag droog. Het was, jammer genoeg, meer het tegen over gestelde. Af en toe was het droog en kwam zelfs de zon even door maar er waren veel en soms ook harde regenbuien. Dit leek de bezoekers niet zo veel uit te maken. Regen of geen regen ze stonden in grote getalen op het veld te kijken en mee te dansen met hun favoriete 90s acts.

Het was aan de Nederlandse act T-Spoon de eer om het festival te openen. Jammer genoeg waren er toen T-Spoon begon nog niet zoveel mensen. Gelukkig stond het veld wel redelijk vol tegen het einde van het optreden. T-Spoon had veel hits begin jaren negentig, de bekendste was natuurlijk ‘Sex On the Beach’, maar ook ‘No Time To Waste’, ‘Rockstar’ en ‘Mercedes Benz’. In 1998 verliet rapper Shamrock de groep en een paar jaar later verliet ook Linda Estelle de groep. Maar sinds 2008 zijn ze allebei weer terug en treden weer met veel succes op, in binnen en buitenland. Zo dus ook afgelopen zaterdag in Nijmegen. Alle nummers werden door het publiek meegezongen en T-Spoon zette een zeer goed optreden neer.

In 1987 besloten twee Zweedse vrienden Jonas Berggren en Ulf Ekberg samen een band te beginnen. De twee zusjes van Jonas, Jenny en Linn, werden er al snel bijgehaald. Begin jaren negentig haalde de band, die vanaf toen Ace Of Base heette, enorm veel succes met hun eerste single ‘All That She Wants’. Later heeft de band nog een grote hit gescoord met ‘The Sign’ maar eind jaren negentig werd het ook rond deze groep erg stil. Tegenwoordig toert Jenny Berggren alleen, als oud lid van Ace of Base. Ook al zong zij alleen op de achtergrond mee tijdens de succesperiode van de groep, tegenwoordig zingt zij alle nummers. En dat is even wennen als je bijvoorbeeld ‘All That She Wants’ hoort, maar Jenny weet snel haar zus Linn te doen vergeten.

En van de Zweedse groep gaan we naar Duitsland voor de volgende act: Culture Beat. Deze act had begin jaren negentig een echte mega hit te pakken met ‘Mr. Vain’ maar kon helaas het succes niet volhouden. Wel treden ze tegenwoordig weer op en met veel succes. Het publiek in Nijmegen werd niet alleen getrackteerd op hun grootste hit maar bijvoorbeeld ook op het zeer toepasselijke: ‘Crying In The Rain’.

Voor veel mensen was de volgende act, een beetje de hoofdact gezien de drukte voor het podium. Het Nederlandse DJ duo: Charly Lownoise & Mental Theo. In de jaren negentig waren ze enorm populair en hebben vele hits, in binnen en buitenland, op hun naam staan. Maar nadat Charly tot twee keer toe op het podium inelkaar zakt stopt het duo met optreden. Theo gaat wel gewoon door en combineerd lange tijd televisie presenteren met draaien. Charly doet het intussen rustig aan. Maar sinds 2008 staat het duo weer samen op het podium. Niet vaak, maar toch ze draaien weer samen. Theo draait nog wel erg veel maar vaak alleen. Charly doet het nog steeds rustig aan en draait soms alleen en heel soms dus samen met Theo. Het publiek gaat dan ook helemaal uit z’n dak als de twee samen het podium oplopen. En dat bleef zo tijdens het gehele optreden.

De volgende act komt uit Italië en is misschien niet bij iedereen even bekend: Black Box of Blackbox zoals ze nu heten. De band had een grote hit met het nummer ‘Ride On Time’ en vele singles en een paar albums volgenden maar het succes van ‘Ride On Time’ werd niet meer gehaald. En in 1995 stopte ze volledig. Tegenwoordig spelen ze heel soms, maar dan ook heel soms nog en dat weer in de originele samenstelling. Dat Blackbox weer naar Nederland kwam was dus zeker bijzonder en dat werd door het publiek erg gewareerd. Ook al moesten ze de show even 5 minuten stil leggen vanwege een grote regenbui.

En om het rondje Europa nog wat completer te maken kwam na Blackbox de populairste band van Denemarken: Aqua. Ze begonnen in 1993 en na wat successen in eigen land braken ze internationaal door in 1997 met de single ‘Barbie Girl’. Er volgde nog meer hits zoals: ‘Doctor Jones’, ‘My Oh My’ en ga zo maar door. In 2001 is het echter afgelopen met Aqua. Maar in 2008 komt er dan de langverwachte reunie met alle originele leden, echter in 2012 kwam ook daar een einde aan. Om vervolgens in 2016 wederom bijelkaar te komen. En wederom met de originele leden: Lene (zangeres), René (zanger) en Soren (keyboards), alleen gitarist Claus is intussen vervangen door iemand anders. Het publiek in Nijmegen was zeer enthousiast tijdens het optreden van Aqua en vooral het nummer ‘Barbie Girl’ werd zeer luid meegezongen.

We Love The 90’s werd zo een geweldig meezingfeest, wat we van het festival gewend zijn.  Met wederom een sterke line up met grote verrassingen werd het voor velen een dag om niet snel te vergeten.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nijmegen – Man met nepwapen in school aangehouden

De politie heeft op donderdag 23 januari rond snel gehandeld na een melding rond 13.50 uur…