Home Bijlage Tweede reeks concerten Groots met een Zachte G van start

Tweede reeks concerten Groots met een Zachte G van start

Afgelopen weekend was het grootste muziekfeest van het Zuiden weer daar. De concertreeks Groots met een Zachte G, de stadiontraditie van Guus Meeuwis, in het Philips Stadion in Eindhoven. Drie keer ruim 30.000 bezoekers, en dat al weer voor het 13e jaar op rij. Het is dan ook voor velen inmiddels een traditie geworden en van een eenvoudig concert is dan ook al lang geen sprake meer. Groots met een zachte G is meer een festival; Een festival van Guus.

Afgelopen vrijdag 9 juni beklom Guus Meeuwis voor het dertiende jaar op rij het podium in het Philips Stadion te Eindhoven. Ook dit jaar bleek al snel dat de concertenreeks een doorslaand succes was. Vorig weekend stonden artiesten als Diggy Dex, Kraantje Pappie, Mental Theo, Ilse DeLange en de Mastreechter Staar op het podium van ‘ons Guus’, zoals de Brabanders Meeuwis inmiddels volmondig omarmd hebben.

Tijdens ‘Groots’ kon men naast de verschillende gast-artiesten natuurlijk ook alle hits van Guus Meeuwis verwachten. Van ‘Het is een nacht’, dat samen met zijn vaste Knegselse gitarist J.W. Roy werd vertolkt, via de bierdouche tijdens ‘Het dondert en het bliksemt’, kwam het allemaal voorbij, natuurlijk met ‘Brabant’ als afsluiter. Een avond van feestvreugde, afgemaakt met confetti.

De concerten van Guus Meeuwis in het Philips Stadion hebben in de afgelopen jaren al ruim 2 miljoen toeschouwers mogen verwelkomen en komend jaar komen daar weer minimaal 100.000 bezoekers bij. Kaarten voor Groots met een zachte G op vrijdag 14 juni, zaterdag 15 juni en zondag 16 juni 2019 zijn inmiddels al verkrijgbaar en het zou raar lopen als het voor het laatst zou zijn.

Foto’s (c) Kevin Knipping

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Preventief fouilleren Breda

Afgelopen nacht is de tweede aangekondigde actie van start gegaan, waarbij de politie het …