Home Cultuur Expositie: Wereldleiders in het Raadhuis van Hilversum

Expositie: Wereldleiders in het Raadhuis van Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum  en directeur Stef van Breugel van het museum Hilversum openen op 26 oktober 2017 de expositie Wereldleiders in het Raadhuis van Hilversum.

Deze bijzondere expositie bestaat uit portretten van diverse wereldleiders, gemaakt door kunstenaar Ad van den Boom. Aanleiding voor deze expositie was het idee om mensen anders te laten kijken naar de realiteit. Wat moest er volgens Ad van den Boom veranderen om een einde te maken aan alle ellende in de wereld?

Gedurende een intensief creatief proces kwam hij er uiteindelijk achter dat er eigenlijk niet zoveel voor nodig is om ervoor te zorgen dat mensen in vrede kunnen leven. De belangrijke leiders in deze wereld zouden niet langer moeten inspelen op angst, maar op vertrouwen en saamhorigheid.

Naast portretten van Vladimir Poetin, Angela Merkel en Mark Rutte zullen er nog 50 andere portretten te zien zijn, van zowel bekende als minder bekende Hilversummers.

Onbevangen
De portretten zijn tot stand gekomen door middel van gemengde technieken. Naast traditionele technieken (olieverf op papier in combinatie met soft pastel) heeft hij gebruik gemaakt van digitale technieken. Een voorwaarde om de boodschap goed over te brengen, was dat de portretten beslist herkenbaar moesten zijn. Tegelijkertijd mochten de beelden bij de kijker geen vooroordeel oproepen. Dit is nodig om de kijker onbevangen naar de persoon in kwestie te laten kijken. De portretten krijgen door de afwerking een uniforme uitstraling waardoor het als het ware een familie wordt. Een familie waarin iedereen gelijk is.

De expositie loopt tot en met 1 december en is dagelijks te bezichtigen tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar het Raadhuis in Hilversum te komen, kunnen de expositie thuis bekijken op www.advandenboom.com

Laad meer Cultuur
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Bijna twee ton aangetroffen bij controle spookbewoning in Osdorp

De politie heeft woensdag 18 juli 2018 bij een spookburgeractie aan Ruimzicht in Amsterdam…