Home Gelderland Arnhem Theater Het Hof voorlopig gered

Theater Het Hof voorlopig gered

Het voortbestaan van theater Het Hof is vooralsnog gewaarborgd. Op initiatief van D66 is met de SP, Zuid Centraal en de VVD een voorstel opgesteld om hieraan invulling te geven. Het college maakte hierop bekend theater Het Hof voor de tweede helft van 2013 een overbruggingskrediet van 22.500 euro te geven.

Verbeterplan
Theater Het Hof kan nu een verbeterplan opstellen dat eind dit jaar beoordeeld wordt. Bij een positieve beoordeling zal het College ook een bijdrage beschikbaar stellen voor het jaar 2014. Bij een negatief advies verliest Het Hof alsnog haar subsidie.

Het theater kreeg eind 2012 te horen dat de gemeente de 45.000 euro subsidie per 1 juli stop zou zetten. Hierdoor werd Het Hof per direct in haar voortbestaan bedreigd. D66 woordvoerder cultuur Hans de Vroome is verheugd over deze uitkomst. “Er is direct ruimte voor 2013 en voor een goed toekomstplan. D66 heeft er alle vertrouwen in dat theater Het Hof deze kans zal grijpen.”

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Arnhem – Viertal beroofd in Sonsbeekpark: politie zoekt getuigen

Gisteravond was het druk in het Sonsbeekpark met sporters, wandelaars en vrienden die elka…