Home Cultuur John Ewbank trekt Koningslied terug

John Ewbank trekt Koningslied terug

Twee dagen na het uitkomen van het koningslied is ook John Johnbank helemaal klaar met het lied. Ewbank bracht het nummer vrijdag uit, opdat het hele land het nummer op 30 april mee zou gaan zingen, maar na de enorme golf van kritiek, waaruit blijkt dat vrijwel niemand het nummer kan waarderen, heeft Ewbank spijt van zijn Koningslied.

Via Facebook en Twitter kreeg Ewbank de laatste dagen niet alleen extreem veel kritiek, Ewbank zegt ook persoonlijk beledigd te zijn. “Ga je begraven in schaamte, de hoogste boom is nog te goed voor je, je moet mild worden gestenigd en je verdient de brandstapel voor het schrijven van het slechtste nummer ooit en het land internationaal voor schut te hebben gezet’ – een kleine greep uit de verwensingen die mij de afgelopen anderhalve dag ten deel vielen. Ik ben zelf de enige paraplu in deze zeikregen en heb besloten dat ik mij niet op deze manier laat bejegenen”, aldus Ewbank op zijn Facebookpagina.

Ewbank meldt hierop dat hij het Koningslied terug trekt en de eer over te laten aan een ander Koningslied, waarbij Ewbank doelt op de vele andere Koningsliederen die de afgelopen weken zijn verschenen. Ewbank mist hierbij alleen de plank door het verleden te negeren en te denken dat een gegarandeerde hit slechts wordt bepaald door het publiek, het publiek dat inmiddels al duidelijk heeft laten weten niet warm te lopen voor een speciaal gecomponeerd nummer.

Laad meer Cultuur

Geef een antwoord

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …