Home Cultuur Programma tweedaags Koninginnedagfestival Klok Rock Orange barst uit zijn voegen

Programma tweedaags Koninginnedagfestival Klok Rock Orange barst uit zijn voegen

Liefhebbers van stevige muziek, primeurs, verrassende wedstrijden en spicy gerechten worden eind deze maand flink in de watten gelegd. Want Koninginnedagfestival Klok Rock Orange heeft opnieuw een aantal spraakmakende bands en pittige activiteiten aan zijn affiche toegevoegd. Dit gratis toegankelijke evenement vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven.

Tijdens Koninginnenacht (van 16.00 uur tot na middernacht) treden BZB Into Nederfolk Rock, ¡Pendejo!, Mississippi Delta Brothers, R.O.T.S., Dead Elvis & His One Man Grave, Innuendo, Anal Garbage en Tarantino op. De dag erna op Koninginnedag zelf is het weer vroeg feest van elf tot elf. De winnaar van de Rock City Institute Band Battle trapt meteen goed af met een stevig potje rock. De nieuwe band D Deadly (het gestripte vervolg op Denvis & the Real Deal) geeft die dag zijn allereerste show ooit –een dikke primeur dus voor Klok Rock Orange. Def Americans, Tigre Blanco, Greenwich Cavern, Casa de la Muerte, The Hookers, Diablo Blvd, Bang Bang Bazooka en gastheer/organisator Peter Pan Speedrock werden al eerder aangekondigd.

,,De prachtige poster van Peter Pan Speedrock-bassist Bartmann wordt stilaan te klein voor het programma”, lacht mede-organisator Joop Soree. ,,K.R.O. is veel meer dan een festival met alleen maar muziek. We bieden ook lekker eten, rock ‘n ‘roll entertainment met heuse hot rods, Rollergirls en een rock ‘n’rollmarkt met bijvoorbeeld vinyl. Daarnaast hebben we de ‘Hete Hamburger Wedstrijd’ die door Dikke Dennis wordt gepresenteerd en zijn we er trots op dat onze maten van Dutch Chili Fest komen. Dat is hét peperfestival voor iedereen die geïnteresseerd is in pittig eten, chilipepers, sambals en hete sauzen. Een prima toevoeging qua uitstraling en sfeer.”

Ook Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen heeft er zin in: ,,Gruwelijk veel zelfs! Die twee dagen komen er 18 supergave bands, mooie meiden op wielen en classic cars. Daarnaast is er een breed culinair aanbod met onder meer het Dutch Chili Fest – op zich al reden genoeg om een kijkje te komen nemen op Strijp-S. En het belangrijkste is dat de toegang gratis is. Voor nada noppes niks
dus!”

Laad meer Cultuur

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…