Home Cultuur Beleef de eerste editie van Admirant Art

Beleef de eerste editie van Admirant Art

Admirant art is een drie maanden (april – juni) durend project waarbij hedendaagse kunst in het winkelgebied Admirant Shopping (Nieuwe Emmasingel) te bezichtigen is. Iedere maand wordt kunst gepresenteerd in een ander thema waar steeds verwondering (Admire) centraal staat. De aftrap van Admirant Art vindt op vrijdag 5 april plaats. Deze dag wordt ook het Philips museum door Koningin Beatrix geopend. Het thema van de eerste expositie is Wonderweg. Met dit initiatief wordt op een unieke manier extra belevingswaarde geboden aan bezoekers van de Admirant.

Exposities
Iedere maand vindt er één expositie plaats waarbij in de deelnemende winkels één kunstenaar exposeert. Aan de eerste expositie (Wonderweg) nemen o.a. Van Piere + De Slegte, Douwe Egberts en Jannissima Concept Store deel. De expositie(s) zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van de winkels.

Wonderweg
De eerste expositiemaand april heeft als thema Wonderweg. Dit thema bevat alle verwonderingen van het onderweg zijn in: tijd, reizen, studeren, wonen, beleven, ontspannen etc. Verschillende winkeliers van Admirant Shopping sluiten met hun assortiment uitstekend aan bij kunstwerken die de verwonderingen van het onderweg zijn presenteren. Kom en beleef het zelf!

Wonderweg exposeert foto’s van o.a. Zjuul Devens, Sebastiaan Dijk, Esther van Waalwijk, Hanneke Wetzer, tekeningen van Maartje Bertens, Paul Reker en Rianne Schaaf en installaties van Carola Mokveld, Matty Christensen/Bert Staal en Inge Koenen.

De volgende planning is voor Admirant Art opgesteld:
April (5-26): Wonderweg
Mei (3-24): Wonderland
Juni (7-28): Woorden Wonder

De exposities duren telkens drie weken. Na iedere expositie worden nieuwe kunstenaars en winkeliers met elkaar verbonden om het beste resultaat te realiseren.

Laad meer Cultuur

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…