Home Cultuur Oranjepop maakt koninklijk festivalprogramma compleet

Oranjepop maakt koninklijk festivalprogramma compleet

Naast Navarone, Wallace Vanborn en Maison Du Malheur heeft Oranjepop ook Skip & Die, The Coup (US), Orgel Vreten, Sir Yes Sir (BE) en Suit And Tie Johns gestrikt om het kroningsfeest op 30 april compleet te maken. Oranjepop vindt plaats in het groene Hunnerpark in Nijmegen. Verdeeld over drie podia presenteert het festival jaarlijks een sterk programma met internationale en nationale bands. Het festival vraagt een vriendelijke entreeprijs van €5 euro en kinderen tot 16 jaar zijn gratis welkom.

Oranjepop trapt de 14e editie af met een aantal steengoede rockbands: naast Wallace Vanborn en Navarone is de eer aan de Belgische groep Sir Yes Sir om het festival koninklijk te openen. Frontman Tijs Delbeke verdiende zijn sporen bij dEUS, Dez Mona en Roosbeef, en laat nu zijn volledige talent horen met zijn eigen band. Rauw en hard, maar ook diep, gevoelig en melodisch. Debuutplaat We Should Talk wordt unaniem bejubeld en het ziet er naar uit dat Nederland hen net zo zal omarmen als het deed met dEUS, Zita Swoon en Soulwax.
Verder staat na De Staat, Automatic Sam, Black Bottle Riot de volgende stevige Nijmeegse rockband klaar om het land te veroveren: Suit And Tie Johns! De debuutplaat wordt deze week gepresenteerd in Merleyn en de naam zoemt al een poosje rond in muziekland.

Orgel Vreten, Skip & Die, Maison du Malheur en The Coup zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. De Amerikaanse funk- en hiphopsensatie The Coup heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd. Hun knetterende mix van funk, hiphop en rock en de vlammende raps van frontman Boots Riley blijken een explosieve combinatie. Met de release van hun nieuwste album lijkt het erop dat deze undergroundgroep eindelijk de doorbraak naar het grote publiek gaat maken zoals ook bands als The Roots en Outkast dat deden. Deze week staan ze op SXSW, het belangrijkste showcasefestival ter wereld.

Orgel Vreten is de band van Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Stereo, Wende Snijders). Met hun stokoude Hammond-orgels gaan ze elkaar te lijf en zorgen voor een spetterende live show waar de vonken vanaf vliegen. Afsluiter Skip & Die heeft inmiddels half Europa veroverd met hun tropische electro beats. Frontvrouw Cata.Pirata maakt er overal waar de band speelt een genadeloos feest van en zal Oranjepop gegarandeerd op z’n kop zetten!

Oranjepop vindt plaats op 30 april in het groene Hunnerpark in Nijmegen. Het complete programma van Oranjepop bestaat uit Sir Yes Sir, Wallace Vanborn, Navarone, Orgel Vreten, Maison de Malheur, The Coup, Skip & Die, Liquid Machine, The Heat, Altijd Nijmegen, OIIO, Villa Zeno, Hompfdinga & Suit & Tie Johns. In de tipi treden diverse singer-songwriters op, en ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten. Het festival vraagt een vriendelijke prijs van €5 en kinderen tot 16 jaar zijn gratis welkom.

Laad meer Cultuur

Geef een reactie

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Diefstal pakketjes – Nieuwstraat – Nijmegen

Aan de Nieuwstraat in Nijmegen stalen twee mannen zeventien pakketjes uit een bestelbus. H…