Home Gelderland Arnhem Feuerengel – Luxor Live (Arnhem), 22-02-2013

Feuerengel – Luxor Live (Arnhem), 22-02-2013

Foto (c) Marcel Hakvoort

Deze Duitse band pretendeert dé Rammstein coverband te zijn, zowel in sound als special effects en vuurwerk. Een exacte kopie. Ze zijn als eens te gast geweest op een feestje van de grote heren zelf. En terecht. Met de ogen dicht klinkt het als een volwaardig Rammstein. Aankleding en de energieke kracht die de band uitstraalt is aanwezig om de zaal in vuur en vlam te zetten.

Het duurt lang voordat de zaal helemaal vol is en ik betwijfel of het helemaal is uitverkocht. Het publiek kijkt afwachtend toe als de tribute band de show iets na 21.00 uur begint. Feuerengel moet  hard werken om het publiek mee te krijgen. De twee uur durende spectaculaire show doet zijn werk en het publiek lijkt te ontdooien. Voor een groots Rammstein concert is de Luxor Live zaal en podium wat te klein om echt groots uit te pakken. Bandleden lopen dan ook wel eens tegen elkaar aan. Maar hoe compact het podium ook is, er is voldoende te beleven aan vlammen, vuurwerk en ontploffingen.

De Duitse vlag wappert triomfantelijk. Of het aan de zaal ligt weet ik niet, maar mijn inziens klinkt Feuerengel net iets minder zwaar / industrieel als de echte Rammstein. Ietsjes te braaf. De performance is echter een reële afspiegeling van de Rammstein act. Professioneel en gespeeld met een oprecht Rammstein hart. Eerlijk en oprecht, zonder de arrogantie  te denken dat ze zelfs de écht Rammstein zijn. In de toegift spelen ze ‘natuurlijk’ Engel. En sluitstuk dat vraagt om meer. Maar dan moeten de Rammsteinfans nog even geduld hebben. Op naar Fortarock voor het echte werk!

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Arnhem – Viertal beroofd in Sonsbeekpark: politie zoekt getuigen

Gisteravond was het druk in het Sonsbeekpark met sporters, wandelaars en vrienden die elka…