Home Column: Brompot Brief aan Alex… (5)

Brief aan Alex… (5)

Hoi Alex,

Ik knal hem er maar meteen in: Edwin. Edwin de Roy van Zuyderwijn. Weet niet of je hem nog kent, maar hij was ooit getrouwd met je nichtje. Nicht Margarita. De dochter van je tante Irene oftewel de nationale bomenfluisteraar en van die Spaanse Patjepejer Carlos Hugo de Bonbon Parma. Kun je ze je nog herinneren ? Moet wel. Je hebt tenslotte geschiedenis gestudeerd toch ? Carlos, de man die zichzelf zag als de Koning van Spanje en Frankrijk. Die titels had ie geerfd van zijn vader. Ja Alex, ik zeg dan: “Droom even lekker verder”. Toch wel een aardig stel hoor. Hij paste met zijn dromen prima bij die wazige populierentante van je. Wel, Edwin heeft zich de afgelopen dagen geroerd. En zoals wij burgers dat plegen te zeggen: hij komt op het verkeerde tijdstip, op de verkeerde plek met het verkeerde verhaal. De man wil rehabilitatie… En nou nét op het moment dat jij gekroond gaat worden. Op zijn Hollands: Hij komt waarschijnlijk je feestje bederven, vriend.

Nou is die Edwin eigenlijk best wel een sneu type, Alex. Flink gestudeerd, nooit iets bereikt en loopt dan plotseling die nicht van je tegen het lijf. En dat lijkt zijn redding. Ze trouwen en hij mag een kijkje nemen binnen het hof. Dat beviel jouw familie niet. Vooral niet toen ze begonnen te zieken tegen je moeder. Weet nog goed dat jouw Mama mij toen belde met de vraag wat ik zou doen. Ik adviseerde je moeder binnen de familie te shoppen. Of er wellicht nog een oude Duitser rondliep die de oorlog had meegemaakt. Die had ze. Je opa. Die had vanuit de slag om Arnhem nog wel wat betrouwbare geheimedienst vriendjes. Om dat stel de mond te snoeren. Om een lang verhaal te korten: het spul is uiteindelijk gescheiden. Was op de valreep nog een probleempje met de omgangsregeling van de hond, maar dat is uiteindelijk goed gekomen. Spuitje gehad of zoiets. Pffft.. gedoe, gedoe, gedoe, Alex. Wordt je niet vrolijk van joh. Hoe dan ook: hij staat nu aan de deur te rammelen en wil naar binnen.

Rehabilitatie dus. Dat betekent zoveel als dat hij weer in de Koninklijke armen wordt gesloten. Pais en vree. En de volgende stap is dan een financiėle genoegdoening. Geld. Hij wil geld voor alle ellende die hem is aangedaan. En dat gaat flink in de papieren lopen, Alex. Dat gaat je kapitalen kosten. En misschien eist hij dan ook wel een baan. Ik denk dan vooral ceremonieel. Misschien wel lintenknipper. En daar wordt iemand vast heel ziek van….

Tot schrijfs…

Groetjes,

Brompot

  • Rio

    Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…
  • Appie Happie

    Vanochtend las ik in de krant een stukje over de ervaring van de Nederlandse horeca met de…
  • Winkelleed

    Ik moet wel eens boodschappen doen. Niet zo heel vaak, maar er zijn van die momenten dat i…
Laad meer Column: Brompot

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rio

Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…