Home Column: Brompot Kroningskwestie

Kroningskwestie

Wel, we hebben een lied hoor. Moest er even een kleine euro tegenaan smijten, maar heb hem binnen. Had bij de eerste tonen het idee dat ik iets van de Dela-site had geplukt. Weet absoluut zeker dat ik Mieke Telkamp hoorde neuriën. Met dat crematoriumdeuntje ‘Waarheen, waarvoor’. En dat stemde mij tevreden want ik ben wel voorstander van het ter grave dragen van het koningsinstituut. Helaas. Het bleek dat uiterst irritante stemmetje van Ali B. Onze koninklijke knuffel-Marokkaan. Maar hij is niet de enige dader. Wat te denken van Ben Cramer, Frans Duijts, Anita Meijer… En dan hebben we het alleen nog maar over de deun. Lees vooral even de tekst. Uiteindelijk waren er ruim drieduizend man nodig om dit gedrocht te verzinnen en op papier te krijgen…

Wat we er mee moeten is ook niet duidelijk. Het stinkt naar spruitjes en persoonsverheerlijking. Ik denk dat het handig is als Alex tijdens de kroning een betonblok in zijn binnenzak prutst. Ter voorkoming van een vroegtijdige hemelvaart. Want als een paar miljoen onderdanen dit lied tegelijk beginnen te galmen, dan is er geen houden meer aan… Bovendien is het handig er een dweil onder te leggen. Voor als het gaat lekken. En wat zal Alex er zelf van vinden ? Natuurlijk, zijn gezicht is bespoten met stevige haarlak. Dat blijft wel in de plooi. Maar je kunt toch niet met droge ogen vol blijven houden dat hij hier een orgasme van krijgt ? Het is toch verschrikkelijk dat je als staatshoofd dit gejank aan moet horen ?

“Door de regen en de wind, zal ik naast je blijven staan. Ik bescherm je tegen alles wat komt, ik zal waken als jij slaapt. Ik behoed je voor de storm, hou je veilig zolang als ik leef”

Gatver-de-gatver ! Welke idioot heeft dit bedacht ? De man verdient acht ton per jaar. Acht ton !!! Hoef ik toch niet in de regen te staan met een pluutje boven zijn koninklijke kuif ? En voor zijn bescherming kan die toch zelf wel bewaking regelen ? Maar het gaat nog verder, veel verder:

“Ik zal strijden als een leeuw, tot het jou aan niets ontbreekt, hou je veilig zo lang als ik leef”

Ik weet niet wie dit gaat doen, maar één ding is zeker: ik in ieder geval niet. Ze zoeken het maar uit. Ik wil best zingen, maar dan wel iets zinnigs. Iets leuks. Met een vleugje humor. Heb vandaag al een beetje geoefend met mijn kleinzoons. Opa zingen. “Van je ras, ras, ras, rijdt de koning door de plas” Vraag me in alle eerlijkheid af wat er mis is met dit beproefde en altijd weer leuke deuntje. Iedereen kent het en vindt het leuk. We gaan het gewoon doen!!!

Brompot

  • Rio

    Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…
  • Appie Happie

    Vanochtend las ik in de krant een stukje over de ervaring van de Nederlandse horeca met de…
  • Winkelleed

    Ik moet wel eens boodschappen doen. Niet zo heel vaak, maar er zijn van die momenten dat i…
Laad meer Column: Brompot

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rio

Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…