Papa…

Waar ze hem zo snel vandaan hebben gehaald is niet duidelijk. Behoort vast tot het geheim van het conclaaf. Maar hij was er wel. De nieuwe herder. Naar mijn idee is hij ergens uit een Argentijnse stal gerukt en nog even snel ingevlogen. Hoe dan ook: hij is gekozen en werd vol trots op het balkon gepresenteerd. Moet eerlijk bekennen dat ik ietwat verrast was. Er stond een mens. Een echt mens. En hij kon praten. Helder praten. “Buona Sera”, zei hij. Vervolgens maakte hij een praatje en hij keek behoorlijk sympathiek uit zijn ogen.Totaal anders dan zijn voorganger. Die belegen Pruisische buikspreekpop. Het Roomse fossiel uit de beeldenstorm-periode.

Nu rijst natuurlijk de vraag wat we van Franciscus de eerste mogen verwachten. Waarschijnlijk niet al te veel. Ja, hij zal wat linten knippen, hier en daar een landingsbaan kussen, zijn voorganger zalig verklaren en misschien treedt hij op met carnaval. Tot slot doe ie een plas maar laat naar verwachting alles zoals het was. Homo’s blijven homo’s, condooms verboden en hij zal ons elk jaar blijven danken voor de geleverde bloemen.. Of er verder nog iets bijzonders te melden valt ? Ja. Hij heeft volgens zeggen geheuld met de vijand. Argentijnse Junta-baas Videla. Dat is die man van de inmiddels legendarische dumpvluchten boven zee. Piloot Julio Poch weet daar alles van.

En er gaat een hardnekkig gerucht dat onze Maxima hem ruim een ton aan euro’s heeft geschonken om een radio-zender te beginnen. Maar dat zal dan vast wel gaan over de ouwe Zorreguieta. De paps van Max. Die had ook iets met Videla. En dus ook met de nieuwe Papa. Maar gelukkig betreft het hier slechts geruchten. En het zal de aanstaande kroning vast niet in de weg staan. Sterker nog: naar verwachting zal Franciscus wel op komen draven. Dat doen vrienden. En dat komt dan weer goed uit. Want dan zouden we hem in de protestantse Nieuwe Kerk naast misbruik-onderzoeker Wim Deetman kunnen plotten. En dan kan Wim het er met hem nog eens stevig even over hebben. Over de details. Wat er nou allemaal precies is gebeurd. Dat gaat vast helpen…

Wat hem bovendien kan helpen is een eventuele verrassing-inzegening van een homo-huwelijk. Dat moet te regelen zijn. Het is uiteindelijk voor een goed doel. Gewoon om het een keertje te hebben gedaan. Dat is hartstikke goed voor zijn ontwikkeling. En voor de broodnodige verandering in het roomse kamp. Misschien gaat er dan door de Hollandse connectie dan toch nog iets positiefs veranderen… Het hangt in de lucht…
 
Brompot

  • Rio

    Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…
  • Appie Happie

    Vanochtend las ik in de krant een stukje over de ervaring van de Nederlandse horeca met de…
  • Winkelleed

    Ik moet wel eens¬†boodschappen doen. Niet zo heel vaak, maar er zijn van die momenten dat i…
Laad meer Column: Brompot

Geef een reactie

Bekijk ook

Rio

Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…