Home Bijlage Jip gekozen tot Vrolijkste Baby van 2018

Jip gekozen tot Vrolijkste Baby van 2018

Jip Cleijsen, 6 maanden is de winnaar van de Vrolijkste Baby van het Jaar Verkiezing. Hij versloeg zo’n 3.000 andere vrolijke baby’s met zijn onweerstaanbare glimlach. Volgens moeder Shanti lacht Jip naar alles en iedereen en is hij een echte charmeur.

Goede start
Met de Vrolijkste Baby van het Jaar Verkiezing werd door Cordaid en Ouders van Nu aandacht gevraagd voor moeders en baby’s in ontwikkelingslanden. Want door een gebrek aan medische zorg sterft helaas elke 3 minuten ergens ter wereld een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling en moeten hun baby’s opgroeien zonder moeder. Daarom zet Cordaid zich in voor een betere gezondheidszorg tijdens zwangerschap en bevalling. Met zwangerschapscontroles en het opleiden van lokale verloskundigen worden levens van moeders en baby’s gered.

Vrolijke baby’s
Vanaf eind juni konden ouders de vrolijkste foto van hun baby (0-12 maanden) insturen via vrolijkstebaby.nl. Familie en vrienden brachten vervolgens per sms hun stem uit op de in hun ogen leukste en vrolijkste baby van 2018. Per sms-stem werd 1 euro aan Cordaid gedoneerd. Vervolgens gingen vijftig baby’s door naar de finale: 48 baby’s met de meeste stemmen en 2 baby’s gekozen door de jury. Uit deze finalisten koos de jury de winnaar. Alle aangemelde baby’s zorgden voor ruim 9.000 stemmen. Met de opbrengst daarvan kunnen meer dan 1.000 moeders veilig bevallen en daardoor hun bevalling overleven.

Allemaal winnaars
Jip wint niet alleen de titel Vrolijkste Baby van het Jaar 2018, maar ook een covershoot voor Ouders van Nu en een Cortina Mamafiets. Alle finalisten krijgen een verzorgingspakket van NAïF. De tweede prijs, een Stokke kinderstoel, is gewonnen door Zlatan van 3 maanden oud, Milan van 4 maanden is derde geworden en wint een luiertas van Burkely. De winnaars van de tweede en derde prijs hebben de meeste sms-stemmen gekregen. De opbrengst van de Vrolijkste Baby van het Jaar Verkiezing komt ten goede aan het werk van Cordaid, die met slimme en blijvende oplossingen zorgt voor betere medische zorg tijdens de zwangerschap en bevalling. Zo wint iedereen.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Filmpremière Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Dinsdag 30 juli was de premiere van de film Fast & Furious: Hobbs & Shaw. De prese…