Home Bijlage Minister-president ontvangt voorzitter Europese Raad

Minister-president ontvangt voorzitter Europese Raad

Minister-president Rutte ontvangt maandag 5 februari de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk voor een werkdiner op het Catshuis.

Tijdens de ontmoeting worden actuele ontwikkelingen in Europa besproken ter voorbereiding op de informele Europese Raad van 23 februari.

Minister-president Rutte brengt dinsdag 6 februari samen met de Luxemburgse minister-president Bettel en de Belgische vice-premier Reynders een bezoek aan Slovenië waar zij spreken met minister-president Cerar.

De Benelux en Slovenië zijn op veel belangrijke EU-dossiers eensgezind, zoals migratie, de interne marktagenda en Brexit. Het overleg dient ter uitwisseling van wederzijdse posities in voorbereiding op de informele Europese Raad van februari en de Europese Raad in maart.

Aan het einde van de middag reist minister-president Rutte door naar Bulgarije voor een bilateraal werkdiner met minister-president Borissov. Bulgarije is het eerste half jaar van 2018 voorzitter van de Raad van de Europese Unie en speelt daarmee een belangrijke rol in Europa. De ontmoeting met minister-president Borissov biedt een goede gelegenheid nader kennis te nemen van de Bulgaarse prioriteiten voor het voorzitterschap, mede met het oog op de informele Europese Raad van 23 februari.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

F-4 Phantom te zien op Vliegbasis Soesterberg

In het weekend van 25 & 26 augustus vinden de Soesterberg Luchtvaartdagen plaats bij h…