Home Bijlage Spanje en Griekenland favoriete vakantielanden onder Nederlanders

Spanje en Griekenland favoriete vakantielanden onder Nederlanders

Nederlandse toeristen noemen Spanje en Griekenland het meest als favoriete vakantiebestemming. De Verenigde Staten hebben geen last van het “Trump effect” en zijn het favoriete verre vakantieland. Opvallend genoeg staat Turkije – ondanks de recente terugloop in boekingen – ook nog relatief hoog in de ranglijst van favoriete vakantielanden. Dat blijkt uit onderzoek dat deze maand is uitgevoerd door Vakantiedealz.nl onder 1.060 Nederlanders.

Top 3 vakantiebestemmingen dichtbij
-Griekenland
-Spanje
-Italië

Turkije staat ondanks de uitspraken van Erdogan en de recente spanningen toch nog op een goede vijfde plaats als favoriete vakantiebestemming dichtbij. Ook opvallend: Nederlanders gingen in 2017 weliswaar massaal op vakantie in eigen land, maar toch noemt vrijwel niemand Nederland als favoriet.

Top 3 vakantiebestemmingen ver weg
-Verenigde Staten
-Indonesië
-Thailand

Het valt op dat de Verenigde Staten nog bijzonder goed scoren als ideale vakantiebestemming. Er is dus kennelijk toch geen sprake van een negatief “Trump effect”, iets wat eerder dit jaar wel verwacht werd onder vakantiegangers. Ook Curacao is populair onder Nederlandse toeristen.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Met een biertje in de hand mee zingen met de Vliegende Vrienden in Zwolle

De Vrienden van Amstel LIVE en The Flying Dutch besloten dit jaar eenmalig hun krachten te…