Home Bijlage Ingrid de Graaf (Aegon Nederland) benoemd Topvrouw van het jaar 2017

Ingrid de Graaf (Aegon Nederland) benoemd Topvrouw van het jaar 2017

Ingrid de Graaf, Directievoorzitter particulier/ Lid Directie Aegon Nederland is na een spannende eindstrijd benoemd tot Topvrouw van het jaar 2017. Zij ontving donderdagavond de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester. De andere kanshebbers waren Petra van Hoeken, CRO / Lid Raad van bestuur Rabobank en Marjan Rintel, Directeur Operatie / Lid Raad van Bestuur Nederlandse Spoorwegen.

Tijdens een diner met ruim 250 gasten, vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven, non- profit en overheid, werd niet alleen de Topvrouw van het jaar bekend gemaakt, maar ook de Young Talent award uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent t/m 31 jaar.

Disa Jironet Loewe, Officier van Justitie in opleiding bij het Openbaar Ministerie heeft de Young Talent Award 2017 gewonnen. Zij ontving de bijbehorende trofee uit handen van juryvoorzitter Jet de Ranitz.

Sinds 2010 wordt deze award uitgereikt gekoppeld aan de Verkiezing Topvrouw van het jaar. De verkiezing van de Topvrouw van het jaar vindt dit jaar al voor de dertiende keer plaats.

De Stichting Topvrouw van het jaar wil met deze beide verkiezingen vrouwelijk talent de aandacht geven die het verdient. Het biedt succesvolle vrouwen een platform om zichtbaar te zijn en als rolmodel te kunnen fungeren voor andere jonge vrouwen.

Het oordeel van de jury
De 5-koppige jury, onder voorzitterschap van Pamela Boumeester, had de lastige taak om de Topvrouw 2017 te benoemen. Voor de verkiezing Topvrouw van het Jaar waren tien topvrouwen genomineerd. Op basis van aangeleverde informatie waren Ingrid de Graaf, Petra van Hoeken en Marjan Rintel gekozen tot finalisten. Zij moesten de jury in een persoonlijke presentatie overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het jaar 2017 het meest verdienden. Uiteindelijk is de keuze op Ingrid de Graaf gevallen.

Ingrid de Gaaf wordt in het juryrapport geprezen omdat het bij Ingrid uitdrukkelijk niet gaat over haar, maar over de betekenis die haar rol in de directie heeft voor de samenleving. Daarin toont zij haar lef en dapperheid. Zij heeft de ambitie een brug te bouwen niet alleen tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen diverse culturen en in de stellige overtuiging dat dit leidt tot betere resultaten en een betere duurzame wereld en daarmee de jury ervan heeft kunnen overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen – en mannen – en dan niet alleen in haar eigen organisatie, aldus Pamela Boumeester, juryvoorzitter.

Bevordering van diversiteit
Belangrijk criterium dit jaar voor de verkiezing is tevens in welke mate de finalisten zich niet alleen hebben ingezet om diversiteit te bevorderen maar ook wat zij bijdragen aan duurzaamheid in de eigen organisatie en daarbuiten. Andere criteria waarop de jury lette waren onder andere de span of control, de zwaarte van de functie met de behaalde resultaten.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Met een biertje in de hand mee zingen met de Vliegende Vrienden in Zwolle

De Vrienden van Amstel LIVE en The Flying Dutch besloten dit jaar eenmalig hun krachten te…